Hunebedcentrum korting 2024

Korting entree

Entreeticket Hunebedcentrum Tripper

  • Geldig tot 3 maanden na aankoop

26% korting NU: € 9,95

Altijd met korting naar het Hunebedcentrum

Ben je op zoek naar Hunebedcentrum korting? We gaan dagelijks op zoek naar de beste aanbiedingen en hoogste korting voor een bezoek aan het Hunebedcentrum. We zetten hieronder alle kortingsacties, kortingscodes, kortingsbonnen en aanbiedingen voor het Hunebedcentrum voor je op een rij.

Hunebedcentrum veiling

Je kunt regelmatig via de veiling meebieden op een dagje Hunebedcentrum. Kijk snel bij Ticketveiling of Vakantieveilingen voor de beste museum veilingen!

Aanbiedingen Hunebedcentrum

Via Actievandedag zijn er regelmatig acties en aanbiedingen voor het Hunebedcentrum in Borger. Kortingen kunnen oplopen tot wel 70! Groupon is ook wel een goede site voor aanbiedingen en korting voor het Hunebedcentrum. Je moet wel een beetje geluk hebben en ff checken of hij ertussen staat!

CJP korting Hunebedcentrum

Heb je een CJP-pas? Zo ja, dan krijg je € 3,50 korting op het Hunebedcentrum in Borger en betaal je nog maar € 10,00 p.p. Heb je nog geen pas? Je kunt online voor maar € 17,50 een CJP-pas bestellen.

ANWB korting Hunebedcentrum

Via de site van de ANWB kun je korting krijgen op het Hunebedcentrum, mits je lid bent van de ANWB. Vaak krijg je enkele euro’s korting en ga je iets goedkoper naar het Hunebedcentrum als ANWB-lid.

Hunebedcentrum

Het Hunebedcentrum in Borger is een archeologisch museum dat in het Drentse dorp Borger ligt. Het museum is hier niet voor niets gevestigd, maar heeft deze locatie door de ligging van het grootste hunebed van Nederland. Dit grote hunebed ligt namelijk op een steenworp afstand van het archeologisch museum. Het Hunebedcentrum vertel over de Hunebedden en de Hunebedbouwers in vaste en tijdelijke tentoonstellingen. Super gaaf als de hunebedden een onderwerp is die jou interesseert! Ook zal je wat leren over de oudheid.

Collectie van het Hunebedcentrum in Borger

Het Hunebedcentrum in Borger heeft een kenniscentrum, een museumwinkel en een museumcafé. In het kenniscentrum van het museum leer je meer over de hunebedden en de hunebedbouwers. Je bewondert er zowel vaste als tijdelijke tentoonstellingen, die stuk voor stuk over de wereld van de hunebedden gaan. Zo leer je niet alleen hoe hunebedden gebouwd werden, maar ook waar de hunebedden precies voor gebruikt werden en hoe het leven rondom de hunebedden er vroeger uit heeft gezien.

Bezoek je het Hunebedcentrum in Borger, dan krijg je eerst de film ‘De Reis van de Steen’ in het auditorium van het museum te zien. In deze film leer je meer over de gletsjer-reis van een hunebedsteen, helemaal van Scandinavië naar Borger. Verder krijg je in het museum ook een landschapsmaquette te zien, zodat je een beter beeld krijgt van een nederzetting in de nieuwe steentijd. Een centraal punt van het Hunebedcentrum in Borger is een gedetailleerde reconstructie van het hunebed met de naam ‘D26’. Dit hunebed is ook voorzien van de complete inventaris ervan, die in 1970 door archeoloog Jan Albert Bakker opgegraven werd.

Naast de vaste collectie met diverse reconstructies van kleinere en grotere hunebedden, heeft het Hunebedcentrum in Borger ook tijdelijke tentoonstellingen. Deze tentoonstellingen staan geheel in het teken van bijzondere (inter)nationale aspecten van de prehistorie.

Ervaringen Hunebedcentrum

Je email adres wordt niet gepubliceerd of gedeeld. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Nog geen reviews