Zuiderzeemuseum korting 2024

Altijd met korting naar het Zuiderzeemuseum

Ben je op zoek naar Zuiderzeemuseum korting? We gaan dagelijks op zoek naar de beste aanbiedingen en hoogste korting voor een bezoek aan het Zuiderzeemuseum . We zetten hieronder alle kortingsacties, kortingscodes, kortingsbonnen en aanbiedingen voor het Zuiderzeemuseum voor je op een rij.

Veilingen Zuiderzeemuseum

Wij zullen voor u als eerste veilingen voor het Zuiderzeemuseum weergeven. vergeet zelf niet Ticketveiling & Vakantieveilingen in de gaten te houden om niks te missen. Veilingen leveren meestal flinke kortingen op!

Online tickets Zuiderzeemuseum

Makkelijk en snel online tickets aanschaffen voor het Zuiderzeemuseum? Dat kan hier. Voordeel: je bespaart wachten bij de kassa van het Zuiderzeemuseum en kunt bij het tonen van je ticket (op smartphone, via de app of uitgeprint ticket) meteen naar binnen.

Zuiderzeemuseum

Het Zuiderzeemuseum is een cultuurhistorisch museum over de cultuur en de maritieme geschiedenis van de voormalige Zuiderzee. Dit is nu het IJsselmeer, het Markermeer en de Waddenzee. Het museum is niet alleen groot, maar heeft ook een veelzijdige collectie. Dit maakt het bezoeken van het museum leuk en interessant voor volwassenen, maar zeker ook voor kinderen. Omdat zij hier ook veel activiteiten hebben die voor hun leeftijdsgroep heel erg leuk zijn. Zo hoeven zij zich niet te vervelen!

Zuiderzeemuseum: een binnen- en buitenmuseum

Het Zuiderzeemuseum heeft een binnen- en buitenmuseum. Het binnenmuseum wordt ook wel de prachtige schatkamer van de Zuiderzee genoemd. In de overdekte ruimte van het museum zie je wisselende tentoonstellingen over de collectie van het museum, die op een hele bijzondere creatieve manier in een actuele context wordt geplaatst. Op deze manier probeert het Zuiderzeemuseum het verhaal van de Zuiderzee nog altijd betekenis te geven, ook nu deze zee eigenlijk niet meer bestaat. De collectie van het binnenmuseum bestaat uit een aantal historische documenten, foto’s streekdrachten en diverse design items.

Het buitenmuseum van het Zuiderzeemuseum bevat veel authentieke gebouwen uit het voormalige Zuiderzeegebied. Denk hierbij aan een kerk, maar ook aan winkels, woonhuizen en zelfs een visrokerij. De medewerkers van het museum laten zien hoe men vroeger in het gebied leefde, maar ook welke ambachten er werden uitgevoerd en hoe dit precies allemaal in zijn werk ging. Zo zie je het dagelijks leven van het Zuiderzeegebied van begin vorige eeuw, wat erg leerzaam en leuk is.

Tot slot worden er ook allerlei activiteiten georganiseerd in het museum, ook voor kinderen. Kinderen kunnen bijvoorbeeld een Hindelooper interieur samenstellen of een tafelvoetbalwedstrijd spelen. Dit maakt het museum niet alleen geschikt voor volwassenen, maar ook zeker leuk als bestemming voor een dagje uit voor het gehele gezin met kinderen.

Ervaringen Zuiderzeemuseum

Je email adres wordt niet gepubliceerd of gedeeld. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Nog geen reviews