Musea nieuws

Top 5 Musea Overijssel

Wil je een museum bezoeken in Overijssel, dan heb je meer dan genoeg leuke, interessante en goed beoordeelde musea om uit te kiezen. Welke musea in de provincie Overijssel het meest worden bezocht en het beste worden beoordeeld, lees je in dit artikel. Door dit artikel door te lezen, weet je precies in welke musea in Overijssel je moet zijn voor een geslaagde dag uit.

1. Museum de Fundatie

Museum de Fundatie is gevestigd in Zwolle, de hoofdstad van de provincie Overijssel. Het museum heeft niet één, maar twee locaties. Het gaat om de locatie in Kasteel het Nijenhuis en de locatie in het Paleis aan de Blijmarkt. In Museum de Fundatie bewonder je beeldende kunst, zowel klassiek als modern. Er is een vaste tentoonstelling in het museum, maar er zijn ook tijdelijke tentoonstellingen die regelmatig vernieuwd worden.

2. Rijksmuseum Twenthe

Rijksmuseum Twenthe is gevestigd in de stad Enschede. Het museum heeft een grote collectie Middeleeuwse en moderne kunst, waarvan een groot deel uit privéverzamelingen komt. Het museum is interessant voor volwassenen, maar je kunt er ook zeker met de kids naartoe. Rijksmuseum Twenthe heeft voor de jongere bezoekers van het museum namelijk een speciaal kinderprogramma, onder andere met diverse activiteiten in de Kinder-doe-galerij.

3. Speelgoedmuseum Deventer

Speelgoedmuseum Deventer is een leuk museum voor jong en oud. De oudere bezoekers van het museum zien hier het speelgoed liggen waar ze vroeger zelf mee hebben gespeeld, terwijl de jongere bezoekers van het museum kennis kunnen maken met het speelgoed van vele jaren geleden. Wat het museum extra leuk maakt, is het feit dat Speelgoedmuseum Deventer een interactief museum is. Er is dus niet alleen veel te zien, maar ook genoeg te doen. Uiteraard heeft het museum ook een speelgoedwinkel, met zowel nostalgisch speelgoed als modern speelgoed van nu.

4. Stedelijk Museum Zwolle

Het Stedelijk Museum Zwolle staat geheel in het teken van de stad Zwolle, de hoofdstad van de provincie Overijssel. In het museum bewonder je actuele kunst uit de stad, maar ook cultuurhistorische objecten die uit Zwolle komen. Het museum is gevestigd in een historisch pand, namelijk het oude Drostenhuis. Een paar jaar geleden is het museum uitgebreid met een moderne aanbouw, waardoor je er nu nog meer objecten kunt bewonderen. Omdat het museum in het centrum van de stad ligt, kun je er tijdens jouw dagje uit in Zwolle gemakkelijk even langs gaan.

5. Wonderryck

Tot slot is er nog museum Wonderryck in Denekamp. Museum Wonderryck is een echt belevingsmuseum, maar het museum fungeert ook als landschapscentrum. Het is een museum met een grote binnenruimte, maar het museum heeft ook een buitenruimte waar je vooral in het voorjaar en in de zomer heerlijk doorheen kunt lopen. Wonderryck staat helemaal in het teken van de natuur en het buitenleven. Er is veel te zien, maar ook veel te doen. Daarom is Wonderryck ook erg leuk voor de kids en zelfs voor kinderfeestjes.

Lees ook:

Meer musea nieuws

Meer tickets voor de wereldberoemde Vermeer tentoonstelling

Vrijdag 10 Februari 2023 opende de Vermeer-tentoonstelling, die binnen een korte periode al snel was uitverkocht! Alle 450.000 toegangskaarten waren binnen een paar dagen uitverkocht. Het rijksmuseum...

Lees verder

Museum Top 10

Er zijn honderden musea te vinden in Nederland. Het ene museum is populairder dan het andere museum. Wil jij weten welke musea het meest bezocht worden in ons land, zowel door Nederlanders als door...

Lees verder

Museum cadeaubon

Je hebt binnenkort een verjaardag en wil de jarige job het perfecte cadeau geven. Je weet dat hij of zij een groot liefhebber is van kunst en cultuur en graag musea bezoekt, dus je hebt besloten een...

Lees verder

Gratis naar het museum

Je bent een groot liefhebber van musea, maar hebt niet zo veel budget om iedere week weer een ander museum te bezoeken. Gelukkig zijn er niet alleen veel musea in Nederland, maar zijn er ook veel...

Lees verder