MuZIEum korting 2023

Altijd met korting naar het MuZIEum

Ben je op zoek naar MuZIEum korting? We gaan dagelijks op zoek naar de beste aanbiedingen en hoogste korting voor een bezoek aan het MuZIEum. We zetten hieronder alle kortingsacties, kortingscodes, kortingsbonnen en aanbiedingen voor het MuZIEum voor je op een rij.

Aanbiedingen MuZIEum

Er zijn weinig tot geen online aanbiedingen voor het MuZIEum in Nijmegen. Dat komt omdat het MuZIEum afhankelijk is van entreegelden om te voorzien in werkgelegenheid voor slechtzienden en blinden. Het verspreiden van kortingen en aanbiedingen zou niet rendabel zijn voor het MuZIEum. Je zou wel kunnen kijken op sites als ActievandedagTripper of Groupon. Misschien komt er her en der toch een aanbieding voor het MuZIEum langs.

CJP pas: 5% korting MuZIEum

Als CJP pashouder krijg je 5% KORTING op een ticket voor het MuZIEum. Nog geen CJP pas? Je bestelt een CJP pas voor maar € 17,50 per jaar.

ANWB korting MuZIEum

Via de ANWB krijg je tot € 2,50 korting op een entreeticket voor het MuZIEum in Nijmegen. Voorwaarde is wel dat je lid bent van de ANWB en je lidnummer bij de hand houdt bij het boeken van de tickets.

Met Museumkaart naar het MuZIEum?

Helaas wordt de Museumkaart niet geaccepteerd bij het MuZIEum.

MuZIEum

Het MuZIEum is een uniek museum dat in Nijmegen gevestigd is. Het museum informeert bezoekers over het leven met een visuele handicap en dan voornamelijk volledige blindheid. Het museum noemt zichzelf ‘het ervaringscentrum over zien en niet-zien’. Door diverse belevingen te presenteren en activiteiten te organiseren, leren de medewerkers van het museum de bezoekers over het leven van slechtzienden en blinden. Meer weten over dit unieke museum? Lees dan meer over het MuZIEum op deze pagina.

Beleef de wereld van slechtzienden en blinden

Het MuZIEum staat geheel in het teken van het leven met een visuele handicap. Dit betekent niet alleen dat je zelf beleeft hoe het is om slecht te zien of helemaal blind te zijn, maar ook bijvoorbeeld dat je rondgeleid wordt door mensen die zelf een visuele handicap hebben. Dit maakt jouw bezoek aan het MuZIEum nog unieker.

Het museum heeft drie verschillende onderdelen, die stuk voor stuk een ander aspect van het zien en het niet-zien belichten. Verder biedt het museum diverse belevingen, waaronder de donkerbelevingen. Hierbij maak je een wandeling door absolute duisternis, om je helemaal te verplaatsen in mensen die blind zijn. Je komt in aanraking met het alledaagse leven en het vakantieleven, maar dan zonder dat je hier iets van kunt zien. Ook ga je voelen, horen, ruiken en proeven in de totale duisternis.

Ook biedt het museum Expeditie Ribbelroute aan. Dit is een buitenbeleving, waarbij je een rondleiding krijgt door het stadscentrum van Nijmegen. Je draagt een zogeheten virtual reality bril om slechtziendheid na te bootsen en ondertussen vertelt de gids uit eigen ervaring hoe uitdagend het leven met een visuele beperking kan zijn.

Tot slot heeft het museum nog een foyer, waar je kennis maakt met de leefwereld van zowel blinden als slechtzienden. Je kunt hier bijvoorbeeld brailleschrift leren schrijven en de hulpmiddelen leren gebruiken om braille te lezen en te schrijven.

Ervaringen MuZIEum

Je email adres wordt niet gepubliceerd of gedeeld. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Nog geen reviews