Oorlogsmuseum Overloon korting 2024

Altijd met korting naar Oorlogsmuseum Overloon

Ben je op zoek naar Oorlogsmuseum Overloon korting? We gaan dagelijks op zoek naar de beste aanbiedingen en hoogste korting voor een bezoek aan Oorlogsmuseum Overloon. We zetten hieronder alle kortingsacties, kortingscodes, kortingsbonnen en aanbiedingen voor Oorlogsmuseum Overloon voor je op een rij.

Hoogste KORTING tickets Oorlogsmuseum

Via Tripper.nl nu 20% KORTING op tickets voor het Oorlogsmuseum in Overloon. Je betaalt maar € 14,00 p.p. Geldig tot 4 maanden na de aankoop.

Korting via veiling Oorlogsmuseum Overloon

Momenteel zijn er 2 veilingen voor het Oorlogsmuseum in Overloon die snel kunnen oplopen tot 70% korting!

Online tickets Oorlogsmuseum Overloon

Makkelijk en snel online tickets aanschaffen voor het Oorlogsmuseum in Overloon? Dat kan hier. Voordeel: je bespaart wachten bij de kassa van het Oorlogsmuseum en kunt bij het tonen van je ticket (op smartphone, via de app of uitgeprint ticket) meteen naar binnen.

Aanbiedingen Oorlogsmuseum Overloon

Via Actievandedag zijn er regelmatig acties en aanbiedingen voor het Oorlogsmuseum in Overloon. Kortingen kunnen oplopen tot wel 70! Groupon is ook wel een goede site voor aanbiedingen en korting voor het Oorlogsmuseum. Je moet wel een beetje geluk hebben en ff checken of hij ertussen staat!

ANWB korting Oorlogsmuseum

Alle leden van de ANWB kunnen korting krijgen als zij online bij de ANWB kaartjes kopen voor dagjes uit. Zo krijg je als ANWB-lid ook enkele euro’s korting op een bezoek aan het Oorlogsmuseum in Overloon.

Gratis bezoek aan het Oorlogsmuseum

Er zijn mogelijkheden om het Oorlogsmuseum gratis te bezoeken. Je hebt gratis toegang tot het museum als je in het bezit bent van een Museumkaart of een Vriendenkaart Oorlogsmuseum Overloon. Ook Veteranen Tweede Wereldoorlog krijgen gratis toegang.

Oorlogsmuseum Overloon

Oorlogsmuseum Overloon werd tot enkele jaren geleden ook wel Liberty Park genoemd. Het is een Nederlands historisch museum dat voornamelijk in het teken staat van de Tweede Wereldoorlog in Nederland. Het is zelfs het grootste Tweede Wereldoorlog-museum van het hele land, met een grote collectie binnen en een grote collectie in de buitenlucht. Meer over de collectie van het Oorlogsmuseum in Overloon, lees je op deze pagina.

De collectie

Oorlogsmuseum Overloon heeft een grote collectie, die je voor een deel binnen en voor een deel buiten kunt bewonderen. Toen het museum opgericht werd, werden er resten van de Slag om Overloon in het museum geplaatst. Denk hierbij aan tanks, maar ook aan kanonnen. In de jaren daarna werd de collectie van het museum steeds verder uitgebreid. In het museum kun je bijvoorbeeld een echte bommenwerper bewonderen, maar ook een tank en een Duitse radarinstallatie. Verder heeft het museum vele verschillende soorten wapens, uniformen van zowel de Duitsers als de geallieerden en militaire gebruiksvoorwerpen. Sommige van deze gebruiksvoorwerpen worden in nagebouwde oorlogsscènes getoond.

Naast de vaste verzameling tanks, kanonnen, wapens en uniformen, heeft Oorlogsmuseum Overloon ook enkele vaste exposities. Het gaat om een expositie over propaganda, een expositie over verschillende soorten bommen en granaten, een digitale fotoserie over het zoeken naar Duitse oorlogsgraven in Rusland en een expositie met tekeningen over het leven in concentratiekamp Buchenwald. De collectie en exposities zijn interessant voor volwassenen, maar zeker ook voor kinderen. Het museum is leerzaam voor alle leeftijden.

Ervaringen Oorlogsmuseum Overloon

Je email adres wordt niet gepubliceerd of gedeeld. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Nog geen reviews