Textielmuseum korting 2023

Altijd met korting naar het Textielmuseum

Ben je op zoek naar Textielmuseum korting? We gaan dagelijks op zoek naar de beste aanbiedingen en hoogste korting voor een bezoek aan het Textielmuseum. We zetten hieronder alle kortingsacties, kortingscodes, kortingsbonnen en aanbiedingen voor het Textielmuseum voor je op een rij.

Korting via veiling Textielmuseum

Op Ticketveiling en Vakantieveilingen staan regelmatig leuke veilingen voor het Textielmuseum, deze zullen wij voor u als eerste weergeven! Maar vergeet de sites zeker zelf niet in de gaten te houden!

CJP korting Textielmuseum

Als je een CJP pas hebt krijg je korting op een bezoek aan het Textielmuseum in Tilburg. Nog geen CJP pas? Schaf hem nu aan voor maar € 17,50 per jaar!

Textielmuseum

Het Textielmuseum is een museum over het heden en het verleden van de textielfabricage in Nederland. Door dit museum te bezoeken, leer je alles over de geschiedenis van de textielfabricage in ons land en zie je bovendien hoe textiel vandaag de dag gemaakt wordt. Het is een leerzaam museum voor alle leeftijden.

Collectie

Een groot deel van de collectie van het Textielmuseum gaat over het verleden van de textielfabricage in Nederland. Zo heeft het museum onder andere een zogeheten DamastWeverij, waar enkele wekende jacquardweefgetouwen, een wasserij en diverse tentoonstellingen te zien zijn. Ook heeft het museum een Wollendekenfabriek, waar je kunt zien hoe er vroeger geproduceerd werd. De machines in de Wollendekenfabriek werken nog steeds en daarom kun je goed zien hoe er vroeger precies geproduceerd werd. Overigens zie je in het museum niet alleen de machines van vroeger, maar ook het textiel van vroeger. Verder worden er ook hedendaagse textielontwerpen getoond.

Verder heeft het museum ook een voormalige fabriekshal, die omgebouwd is tot werkplaats. In deze werkplaats worden er authentieke en moderne textielmachines gebruikt om moderne textielontwerpen te produceren. Hierbij kun jij als bezoeker het gehele proces volgen, wat erg leuk en bovendien leerzaam is.

Er worden ook allerlei activiteiten georganiseerd in het museum, zowel voor kinderen als voor volwassenen. Kinderen kunnen lekker knutselen met textiel in het Textielmuseum, terwijl volwassenen workshops en masterclasses kunnen volgen. Ook worden er dagelijks mini-rondleidingen gegeven in het museum, die afgestemd worden op alle doelgroepen. Je kunt met de mini-rondleiding mee als volwassene, maar je kunt hier ook je kinderen mee naartoe nemen.

Ervaringen Textielmuseum

Je email adres wordt niet gepubliceerd of gedeeld. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Nog geen reviews