Micropia korting 2022

Altijd met korting naar Micropia

Ben je op zoek naar Micropia korting? We gaan dagelijks op zoek naar de beste aanbiedingen en hoogste korting voor een bezoek aan Micropia. We zetten hieronder alle kortingsacties, kortingscodes, kortingsbonnen en aanbiedingen voor Micropia voor je op een rij.

Online tickets Micropia

Makkelijk en snel online tickets aanschaffen voor Micropia? Dat kan hier. Voordeel: je bespaart wachten bij de kassa en kunt bij het tonen van je ticket Micropia (op smartphone, via de app of uitgeprint ticket) meteen naar binnen.

Micropia

Heb jij altijd al willen weten hoe de wereld eruit zou zien als je alles door een microscoop zou bekijken? Dan is het bezoeken van Micropia in Amsterdam zeker een aanrader. In dit museum maak je namelijk kennis met de wereld van microscopisch kleine organismen.

Collectie van Micropia

Micropia laat je niet alleen zien hoe microscopisch kleine organismen er precies uit zien en hoe deze beestjes leven, maar ook wat het nut is van de onzichtbare organismen. Denk hierbij aan het nut van bacteriën, maar ook aan het nut van virussen, algen en schimmels. Het museum wordt ook wel een ‘microzoo’ genoemd, aangezien het een soort dierentuin is waar je allerlei microscopisch kleine wezens kunt zien en meer te weten kunt komen over deze organismen.

Microben hebben een slecht imago. De organismen worden gezien als smerig, slecht en zelfs gevaarlijk, aangezien ze ook ziekten kunnen overbrengen. Museum Micropia wil ervoor zorgen dat de organismen een beter imago krijgen. Volgens de directeur van het museum weten veel mensen niet wat het nut is van microben, terwijl ze eigenlijk de machtigste organismen van de wereld zijn. Zij stelt dat we zonder microben niet kunnen leven, aangezien ze ons immuunsysteem trainen, vitamines aanmaken en maar liefst 50 procent van onze zuurstof leveren. Microben zijn dus niet eng, maar erg nuttig. Meer hierover, leer je als je museum Micropia bezoekt.

Ook krijg je in het museum een kijkje in het laboratorium waar microben worden gekweekt. Ben je benieuwd hoe dit proces precies gaat? Dan krijg je zelf een kijkje in het kweekproces van de organismen en leer je hier meer over door naar de verhalen van experts te luisteren.

Ervaringen Micropia

Je email adres wordt niet gepubliceerd of gedeeld. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Nog geen reviews