Museum Het Schip korting 2023

Altijd met korting naar Museum Het Schip

Ben je op zoek naar Museum Het Schip korting? We gaan dagelijks op zoek naar de beste aanbiedingen en hoogste korting voor een bezoek aan Museum Het Schip. We zetten hieronder alle kortingsacties, kortingscode Museum Het Schip, 2e kaartje Museum Het Schip gratis acties, kortingsbonnen en aanbiedingen voor Museum Het Schip voor je op een rij.

Online tickets Museum Het Schip

Makkelijk en snel online tickets aanschaffen voor Museum Het Schip? Dat kan hier. Voordeel: je bespaart wachten bij de kassa van Museum Het Schip en kunt bij het tonen van je ticket (op smartphone, via de app of uitgeprint ticket) meteen naar binnen.

Museum Het Schip

Museum Het Schip is een bijzonder museum in Amsterdam-West. Het museum werd in 2001 geopend en is geheel gewijd aan de Amsterdamse School. Het gebouw waar het museum in gevestigd is, in de volksmond ook wel Het Schip genoemd, is in deze bekende bouwstijl gebouwd. Het gebouw behoort zelfs tot de top van de architectuurstroming.

Gevestigd in een blok arbeiderswoningen

Je vindt dit museum in de Spaarndammerbuurt. In het Spaarndammerplatsoen zijn drie blokken arbeidswoningen gebouwd. Het is gevestigd in één van deze blokken. De blokken arbeidswoningen zijn ontworpen in de stijl van de Amsterdamse School, door de bekende architect Michel de Klerk. De arbeidswoningen werden gebouwd in de periode 1914-1921 en niet veel later verhuurd door woningcorporatie Eigen Haard. De woningen werden ook wel ‘paleizen voor de arbeiders genoemd’. Niet voor niets, want er was nog nooit eerder zo veel aandacht besteed aan de vormgeving van arbeiderswoningen.

In de arbeiderswoningen van het Spaarndammerplatsoen was ook een postkantoor gevestigd. In 1999 ging dit postkantoor dicht. Sinds 2001 is Museum Het Schip in het blok met arbeidswoningen gevestigd, waar voorheen het postkantoor zat.

Museum Het Schip: groot museum

Het museum bestaat uit het voormalige postkantoor, een museumwoning en een museumruimte met informatie over het gebouw. In de museumwoning kun je zien hoe arbeiders in de jaren 20 in hun arbeidswoning leefden. Bovendien heeft het museum een lunchroom met fototentoonstelling van gebouwen in de Amsterdamse School.

Voor het museum staat een container. In deze container vind je een krotje van voor de nationale Woningwet. Het is zeker een aanrader om ook deze container even te bezoeken, want zo krijg je een duidelijk beeld van de leefomstandigheden van Nederlandse arbeiders voor het ingaan van de Woningwet.

Vaste collectie van Museum Het Schip

De vaste collectie van Het Schip toont de architectuurstroming de Amsterdamse School in volle glorie. Je bewondert er beeldhouwwerken in de bouwstijl, maar ook meubels van bekende namen als Hildo Krop, Piet Kramer en Michel de Klerk. Zeker als je een liefhebber bent van de Amsterdamse School, is het een must om de vaste collectie van Museum Het Schip eens te zien.

Rondleiding door de buurt

Koop je een kaartje voor Museum Het Schip, dan krijg je hier altijd een rondleiding bij. De rondleiding door het museum vertrekt ieder heel uur en voert je langs de museumwoning, maar ook langs het postkantoor en de krotwoning in de container. De gids vertelt je meer over de opkomst van de Amsterdamse School, maar ook over de geschiedenis van de volkshuisvesting. En kom je op zaterdag naar het museum? Dan krijg je een extra lange rondleiding door de buurt van Museum Het Schip.

Ervaringen Museum Het Schip

Je email adres wordt niet gepubliceerd of gedeeld. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Nog geen reviews