Museum Willet-Holthuysen korting 2023

Altijd met korting naar Museum Willet-Holthuysen

Ben je op zoek naar Museum Willet-Holthuysen korting? We gaan dagelijks op zoek naar de beste aanbiedingen en hoogste korting voor een bezoek aan Museum Willet-Holthuysen. We zetten hieronder alle kortingsacties, kortingscodes, kortingsbonnen en aanbiedingen voor Museum Willet-Holthuysen voor je op een rij.

Online tickets Museum Willet-Holthuysen

Makkelijk en snel online tickets aanschaffen voor Museum Willet-Holthuysen? Dat kan hier. Voordeel: je bespaart wachten bij de kassa van Museum Willet-Holthuysen en kunt bij het tonen van je ticket (op smartphone, via de app of uitgeprint ticket) meteen naar binnen.

Online tickets Museum Willet-Holthuysen

Bestel nu snel en makkelijk je tickets voor Museum Willet-Holthuysen via Dagtickets.nl. Je kunt kaartje voor zowel volwassenen als kinderen bestellen en betaalt geen reserveringskosten.

Museum Willet-Holthuysen

Museum Willet-Holthuysen is een groot grachtenpand aan de Herengracht, dat al jaren voor publiek geopend is. Het grachtenpand bestaat uit verschillende stijlkamers, die helemaal ingericht zijn. Op deze manier geeft het museum een beeld van het leven in een chic pand aan de Amsterdamse grachtengordel, in de achttiende en negentiende eeuw. Heb jij altijd al willen weten hoe een oud grachtenpand er vroeger precies uit zag en hoe dit pand ingericht werd door de rijke mensen? Dan is het bezoeken van Museum Willet-Holthuysen zeker iets voor jou.

De stijlkamers van Museum Willet-Holthuysen

Het museum heeft drie etages en op iedere etages zijn diverse compleet ingerichte stijlkamers te vinden. In het souterrain van het museum vind je de keuken en de formele tuin van het oude huis. Deze etage is helemaal gerestaureerd in 1972 en is sindsdien een uitstekende weerspiegeling van de werkelijke inrichting en sfeer van de etage in de achttiende en negentiende eeuw. Dan is er nog de bel-etage, waar je een eetzaal, een grote balzaal en een centrale hal vindt. Op de bovenetage kun je een slaapkamer bewonderen, die uiteraard ook helemaal volgens de stijl van de achttiende en negentiende eeuw ingericht is. Op de eerste verdieping van het museum worden wisselende tentoonstellingen getoond. De overige tentoonstellingen van het Museum Willet-Holthuysen betreffen vaste tentoonstellingen.

In Museum Willet-Holthuysen vind je ook de zogeheten Blauwe Salon. Dit is een stijlkamer die uit een ander grachtenpand in Amsterdam naar het museum is geplaatst. Deze stijlkamer bevat uniek werk van Jacob de Wit, waaronder een prachtige muurschildering.

Niet alleen de stijlkamers zelf zijn prachtig om te bewonderen, maar ook de objecten in de kamers van het museum zijn zeker de moeite waard om eens van dichtbij te bekijken. Zo heeft dit museum een grote collectie zilver, maar ook een flinke collectie aan prachtig keramiek, glaswerk, meubelstukken, boeken en kunstwerken.

Ervaringen Museum Willet-Holthuysen

Je email adres wordt niet gepubliceerd of gedeeld. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Nog geen reviews