Teylers Museum korting 2022

Altijd met korting naar Teylers Museum

Ben je op zoek naar Teylers Museum korting? We gaan dagelijks op zoek naar de beste aanbiedingen en hoogste korting voor een bezoek aan het Teylers Museum. We zetten hieronder alle kortingsacties, kortingscodes, kortingsbonnen en aanbiedingen voor het Teylers Museum voor je op een rij.

Teylers Museum

Teylers Museum is een museum voor kunst, natuurhistorie en wetenschap in Haarlem. Wat dit museum zo bijzonder maakt, is niet alleen de collectie van het Teylers Museum. Het museum is namelijk ook het eerste en dus het oudste museum van Nederland. In 1778 werd het museum opgericht door Pieter Teyler van der Hulst. Dit was een rijke lakenfabrikant, zijdefabrikant en bankier uit Haarlem.

Het museum is al erg oud, maar nog altijd zeer populair. Dit komt niet alleen omdat het museum grote historische waarde heeft, maar ook zeker door de indrukwekkende collectie van het Teylers Museum.

Collectie van het Teylers Museum

Het Teylers Museum heeft een grote vaste collectie. Deze collectie bestaat uit natuurkundige instrumenten, maar ook uit schilderijen, tekeningen, penningen en munten. Ook bewonder je in het museum een bijzondere collectie prenten en tekeningen van Michelangelo. Denk hierbij aan voorstudies voor de plafondschilderingen van de Sixtijnse Kapel. Verder heeft het Teylers Museum werken van Rafaël, Rembrandt en Lorrain in de collectie.

Tijdelijke tentoonstellingen

Naast een vaste collectie, bewonder je in het Teylers Museum ook een of meerdere tijdelijke tentoonstellingen. Sommige tentoonstellingen richten zich specifiek op volwassenen, andere tentoonstellingen zijn leuk voor de kids. Op de website van het Teylers Museum zie je welke tentoonstellingen je er op dit moment kunt bewonderen. Ook zie je op de website welke extra activiteiten er tijdens jouw bezoek aan het Teylers Museum georganiseerd worden.

Ervaringen Teylers Museum

Je email adres wordt niet gepubliceerd of gedeeld. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Nog geen reviews