Verzetsmuseum Amsterdam korting 2022

Altijd met korting naar het Verzetsmuseum Amsterdam

Ben je op zoek naar Verzetsmuseum Amsterdam korting? We gaan dagelijks op zoek naar de beste aanbiedingen en hoogste korting voor een bezoek aan het Verzetsmuseum Amsterdam. We zetten hieronder alle kortingsacties, kortingscode Verzetsmuseum Amsterdam, 2e kaartje Verzetsmuseum Amsterdam gratis acties, kortingsbonnen en aanbiedingen voor het Verzetsmuseum Amsterdam voor je op een rij.

Online tickets Verzetsmuseum Amsterdam

Makkelijk en snel online tickets aanschaffen voor het Verzetsmuseum Amsterdam? Dat kan hier. Voordeel: je bespaart wachten bij de kassa en kunt bij het tonen van je ticket Verzetsmuseum Amsterdam (op smartphone, via de app of uitgeprint ticket) meteen naar binnen.

Verzetsmuseum Amsterdam

Het Verzetsmuseum Amsterdam vertelt de geschiedenis van mensen in oorlogstijd. In het museum bewonder je authentieke voorwerpen, maar ook foto’s, documenten en film- en geluidsfragmenten over de oorlog. Op deze manier zie je goed hoe mensen in oorlogstijd leefden en wat de oorlog met mensen deed.

Drie vaste tentoonstellingen

Het Verzetsmuseum Amsterdam heeft drie vaste tentoonstellingen en enkele tijdelijke tentoonstellingen. De eerste vaste tentoonstelling heet ‘Nederland in WO2’. Deze tentoonstelling laat je duidelijk zien hoe Nederlanders van mei 1940 tot mei 1945 onder de Duitse bezetting leefden en wat zij van de Duitse bezetters vonden. Er worden uitzonderlijke verhalen verteld, maar ook alledaagse verhalen. Dit om je een duidelijk beeld te geven van het leven in oorlogstijd tijdens de Tweede Wereldoorlog in Nederland.

De tweede vaste tentoonstelling van het Verzetsmuseum Amsterdam heet ‘Nederlands-Indië’. Deze tentoonstelling vertelt het verhaal van diverse bevolkingsgroepen, waaronder blanke Nederlanders, Indische Nederlanders, Indonesiërs en Chinezen. De anekdotes van de multiculturele verhalenvertellers worden getoond in authentieke decors. Deze decors laten de sfeer van de situatie duidelijk zien. Ook komt het verzet tegen de Japanners uitgebreid aan bod in de tentoonstelling.

Het Verzetsmuseum Junior

De derde vaste tentoonstelling van het Verzetsmuseum Amsterdam is het Verzetsmuseum Junior. Het Verzetsmuseum Junior is opgezet voor de jongere bezoekers van het museum. In deze vaste tentoonstelling maken jongeren kennis met de meest aangrijpende periode uit de Nederlandse geschiedenis: de Tweede Wereldoorlog.

Dit gebeurt op een speciale en zeer kindvriendelijke manier. Bezoek je het Verzetsmuseum Junior, dan ga je namelijk eerst in een tijdmachine. Als je eenmaal terug in de tijd bent gereisd, maak je kennis met Eva, Nelly, Jan en Henk. Eva is Joods, Nelly zit in de jeugdclub van de Nazipartij, Jan heeft ouders in het verzet en Henk komt uit een ‘gewoon’ Nederlands gezin. Om meer te leren over de Tweede Wereldoorlog, volg je deze vier kinderen en luister je naar hun verhaal.

Verder vlieg je in het Verzetsmuseum Junior in de cockpit van een vliegtuig, luister je naar verhalen van kinderen uit Nederlands-Indië en speel je diverse spellen. Eén van deze spellen gaat over de propaganda van de nazi’s, een ander spel gaat over de geheime berichten die het verzet verstuurde. Allemaal erg interessant én leuk!

Ervaringen Verzetsmuseum Amsterdam

Je email adres wordt niet gepubliceerd of gedeeld. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Nog geen reviews