Mesdag Collectie korting 2023

Altijd met korting naar De Mesdag Collectie

Ben je op zoek naar De Mesdag Collectie korting? We gaan dagelijks op zoek naar de beste aanbiedingen en hoogste korting voor een bezoek aan De Mesdag Collectie. We zetten hieronder alle kortingsacties, kortingscodes, kortingsbonnen en aanbiedingen voor De Mesdag Collectie voor je op een rij.

De Mesdag Collectie

De Mesdag Collectie werd vroeger ook wel het Museum H.W. Mesdag genoemd. Het is een museum voor beeldende kunst die in de stad Den Haag gevestigd is. Het museum is lange tijd gesloten geweest voor een grootschalige restauratie, maar werd in 2011 weer geopend. Op dit moment kreeg het museum een nieuwe naam. Wil jij De Mesdag Collectie bezoeken en wil je daarom wat meer te weten komen over dit museum voor beeldende kunst? Lees dan meer over het museum op deze pagina.

Het museum van Hendrik Willem Mesdag

De Mesdag Collectie is een museum dat helemaal in het teken staat van Hendrik Willem Mesdag (1831-1915), een beroemd schilder van onder andere zeegezichten en een groot kunstverzamelaar. Zo vind je in het museum niet alleen de grote verzameling kunstwerken van de man, maar is het museum ook naast het oude woonhuis van de schilder gevestigd. Hendrik Willem Mesdag woonde zelf al in de Laan van Meerdervoort in Den Haag en opende in 1887 pal naast zijn eigen huis een museum voor kunstliefhebbers.

De collectie van het museum bestaat uit het woonhuis en atelier van het echtpaar Mesdag, maar ook uit het museum. In het museum vind je werken van het echtpaar Mesdag zelf, maar ook werken die Hendrik Willem en zijn vrouw verzameld hebben. Het zwaartepunt in de collectie van het museum is de schilderijencollectie van kunstenaars van de Franse School van Barbizon, die de grootste en belangrijkste in haar soort buiten Frankrijk is. De collectie toont onder andere werken van Camille Corot en Théodore Rousseau. Tot slot bevat de collectie van het museum ook werken van de Haagse School, de kunstenaarskring waar Mesdag zelf bij hoorde.

Ervaringen Mesdag Collectie

Je email adres wordt niet gepubliceerd of gedeeld. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Nog geen reviews