Museum voor kinderen

Een museumbezoek is zeker niet alleen iets voor volwassenen. Een museum bezoeken met je kinderen is een superleuk gezinsuitje. Bovendien breiden kinderen door het bezoeken van musea hun kennis over specifieke onderwerpen en thema’s uit.

Met de meeste kinderen vanaf een jaar of 6 kun je prima een museum bezoeken. Houd daarbij altijd in het achterhoofd wat je kind leuk vindt, waar de interesse van je kind naar uit gaat en of het museum iets doet voor of met kinderen. Er zijn verschillende musea voor kinderen, waarover we je hieronder meer zullen vertellen.

Museum voor kinderen: biologie

Er zijn verschillende musea voor kinderen met als thema ‘biologie’. Je kunt hiervoor terecht bij de volgende musea: NaturalisCorpusMuseonBody Worlds en het Nederlands Watermuseum.

Museum voor kinderen: geschiedenis

Er zijn verschillende musea voor kinderen met als thema ‘geschiedenis’. Je kunt hiervoor terecht bij de volgende musea: Martiem Museum RotterdamArcheon, Stedelijk Museum Amsterdam, Willet-HolthuysenJoods Historisch MuseumAmsterdam MuseumRijksmuseum, Het Spoorwegmuseum, maar ook het Nederlands Stripmuseum waar alle strips van vroeger en nu te bewonderen zijn.

Museum voor kinderen: kunst

Er zijn verschillende musea voor kinderen met als thema ‘kunst’. Je kunt hiervoor terecht bij de volgende musea: Stedelijk Museum Amsterdam, Museon,

Museum voor kinderen: natuur

Er zijn verschillende musea voor kinderen met als thema ‘natuur’. Je kunt hiervoor terecht bij de volgende musea: Naturalis, ZuiderzeemuseumBody Worlds,

Museum voor kinderen: techniek

Er zijn verschillende musea voor kinderen met als thema ‘techniek’. Je kunt hiervoor terecht bij de volgende musea: