Musea nieuws

Top 5 Musea Friesland

Friesland heeft veel te bieden, ook zeker als het op musea aankomt. Wil jij binnenkort een dagje naar het museum in Friesland? Lees dan in dit artikel welke musea in deze provincie het meest bezocht en het beste beoordeeld worden. Door de top 5 musea Friesland in dit artikel door te nemen, weet je precies welke musea je moet bezoeken in deze provincie.

1. Fries Museum

Het Fries Museum is gevestigd in Leeuwarden. Het museum staat geheel in het teken van de provincie Friesland en alles wat met de provincie te maken heeft. Het museum gaat over kunst en cultuur, maar ook over de geschiedenis van de provincie. Zo kun je in het Fries Museum ook diverse archeologische vondsten bewonderen, die je meer vertellen over het Friesland van heel lang geleden. Het museum is leuk voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In het museum is namelijk ook meer dan genoeg te zien en te doen voor de kids.

2. Natuurmuseum Friesland

Voor de liefhebbers van de natuur, is het Natuurmuseum Friesland zeker een aanrader om te bezoeken. Dit museum is niet alleen interessant voor oudere natuurliefhebbers, maar ook zeker voor jonge liefhebbers van alles wat groen is. Zo kun je er veel natuurverschijnselen bewonderen, maar kun je de natuur ook echt beleven door zelf dingen te doen. Omdat je ook veel dingen zelf kunt doen in het museum, is het Natuurmuseum Friesland ook zeker geschikt voor de kids.

3. Fries Scheepvaart Museum

Het Fries Scheepvaart Museum staat geheel in het teken van de geschiedenis van de scheepvaart in de provincie Friesland. Het museum is gevestigd in de stad Sneek en gaat vooral in op de scheepvaart historie van deze stad. Dit betekent zeker niet dat het museum alleen interessant is als je zelf in Sneek woont, want ook voor buitenstaanders is het Fries Scheepvaart Museum erg leerzaam.

4. Museum Joure

Museum Joure ligt, zoals de naam van het museum al verklapt, in de Friese stad Joure. Het gaat om een oude ambachtenmuseum, dat je meer leert over ambachten als klokken maken, thee pakken, koper slaan en ga zo maar door. Ook heeft het museum authentieke tuinkamers, waar je lekker met een kopje koffie van het Douwe Egberts museumcafé kunt ontspannen. Museum Joure is interessant voor iedereen die meer te weten wil komen over de ambachten van vroeger. Het museum is niet zo zeer gericht op de provincie Friesland, want de oude ambachten in Museum Joure werden ook in andere delen van Nederland uitgeoefend.

5. Koninklijke Eise Eisinga Planetarium

Het Koninklijke Eise Eisinga Planetarium is het oudste en nog steeds werkende planetarium van Eise Eisinga. In dit unieke museum vind je een vaste collectie sterrenkunde materialen, waaronder instrumenten die vele jaren geleden gebruikt werden en instrumenten die vandaag de dag nog altijd gebruikt worden. Ook is er een filmzaal, waar documentaires over sterrenkunde getoond worden. Kom je met de kinderen naar het planetarium, dan kun je hen geheel gratis laten meedoen met een speurtocht door het museum. Het Koninklijke Eise Eisinga Planetarium is gevestigd in de stad Franeker.

Lees ook:

Meer musea nieuws

Meer tickets voor de wereldberoemde Vermeer tentoonstelling

Vrijdag 10 Februari 2023 opende de Vermeer-tentoonstelling, die binnen een korte periode al snel was uitverkocht! Alle 450.000 toegangskaarten waren binnen een paar dagen uitverkocht. Het rijksmuseum...

Lees verder

Museum Top 10

Er zijn honderden musea te vinden in Nederland. Het ene museum is populairder dan het andere museum. Wil jij weten welke musea het meest bezocht worden in ons land, zowel door Nederlanders als door...

Lees verder

Museum cadeaubon

Je hebt binnenkort een verjaardag en wil de jarige job het perfecte cadeau geven. Je weet dat hij of zij een groot liefhebber is van kunst en cultuur en graag musea bezoekt, dus je hebt besloten een...

Lees verder

Gratis naar het museum

Je bent een groot liefhebber van musea, maar hebt niet zo veel budget om iedere week weer een ander museum te bezoeken. Gelukkig zijn er niet alleen veel musea in Nederland, maar zijn er ook veel...

Lees verder