Kinderboeken museum

Ben je op zoek naar kinderboeken met informatie over museum en kunst. Wat is het museum? Wat is er te zien in musea? Hoe gedraag je je in een museum? Waarom zijn er musea? Allemaal informatie, uitgelegd op kinderniveau, vind je in onderstaande selectie van kinderboeken over musea en kunst.

>> Naar het Museum van Florence Ducatteau. Prijs: € 15,95. Kinderboek voor kinderen van 6-9 jaar over alles wat je wilt weten over musea.

>> Sammie en Nele bij Van Gogh van Nelleke Boorder. Prijs € 13,99. Boek voor kinderen van 0-5 jaar over 2 kinderen die in de wereld van de kunst duiken en het Van Gogh-museum bezoeken.

>> Nijntje in het museum van Dick Bruna. Prijs € 6,95. Boek voor kinderen van 0-5 jaar waarin Nijntje Pluis met haar ouders een museum bezoekt.

>> Pinkeltje in het Rijksmuseum van Studio Dick Laan. Prijs: € 9,99. Voor kinderen van 6-9 jaar over Pinkeltje die in de wereld van de wereldberoemde schilders duikt.

>> Het grote Rijksmuseum Voorleesboek van Marion van de Coolwijk. Prijs: € 19,95. In dit boek vertellen kinderboekenschrijvers op kinderniveau hun verhaal bij 25 beroemde meesterwerken uit het Rijksmuseum.

>> Kunst voor kinderen. Prijs € 19,95. Voor kinderen van 6-9 jaar. Een kennismaking met de indrukwekkendste schilderijen en beeldhouwwerken van de wereld.

>> Kobe maakt een museum van Ashild Kanstad Johnsen. Prijs: € 14,95. Kinderboek voor kinderen van 0-5 over een jongen die spullen verzamelt en besluit een museum te beginnen.

>> Kunst met taart van The Tjong-Khing. Prijs: € 14,99. Een kinderboek over de kennismaken met kunst voor kinderen van 0-5 jaar.