Museumkaart kind

Er is niet alleen een Museumkaart voor volwassenen, maar ook voor jongeren en voor kinderen. De Museumkaart voor jongeren wordt ook wel de Jongerenkaart genoemd. Deze kaart kost 32,45 euro per jaar en is geschikt voor jongeren van 13 tot en met 18 jaar. Is jouw kind jonger dan 13 jaar, dan bestel je voor hem of haar de Kidskaart. Deze kaart kost hetzelfde als de Jongerenkaart, namelijk 32,45 euro per jaar. De kaart is geldig voor kinderen tot en met 12 jaar oud.

Kidskaart of Jongerenkaart

Het is belangrijk dat je voor je zoon of dochter de juiste Museumkaart bestelt. Dit betekent dat je voor jouw zoon of dochter tussen de 13 en 18 jaar oud een Jongerenkaart bestelt en voor je kind tot en met 12 jaar oud een Kidskaart bestelt. Bestel je een Jongerenkaart voor een kind dat jonger is dan 13 jaar of een Kidskaart voor een kind dat ouder is dan 12 jaar, dan kan de kaart geweigerd worden.

Verkooppunten museumkaart kind

Je kunt de Jongerenkaart of Kidskaart online bestellen, maar je kunt de kaart ook kopen bij een van de 150 fysieke verkooppunten van de Museumkaart. Op de website van de kaart kun je precies zien bij welke musea je de kaart kunt kopen. Wil je een specifiek museum bezoeken, dan is het verstandig van tevoren te controleren of de Museumkaart hier verkocht wordt. Bestel je de kaart online, dan duurt het maximaal vijf werkdagen voor je de kaart in huis hebt. Houd hier rekening mee bij het plannen van jouw dagje uit.