Museumkaart korting

De Museumkaart voor volwassenen kost 59,90 euro per jaar. De Museumkaart voor jongeren, ook wel de Jongerenkaart genoemd, kost 32,45 euro per jaar. De Museumkaart voor kinderen, ook wel de Kidskaart genoemd, kost ook 32,45 euro per jaar. Heb je een Museumkaart, dan kun je een jaar lang onbeperkt naar 400 verschillende musea in Nederland. Dit betekent dat je geen ticket meer hoeft te kopen als je naar een van de aangesloten musea gaat.

Korting automatische incasso

In principe staat de prijs van de Museumkaart vast, maar er is een manier om korting te krijgen op deze kaart. Kies je ervoor de kaart te betalen met automatische incasso bij het bestellen, dan betaal je na het eerste jaar namelijk 54,95 euro in plaats van 59,90 euro voor de Museumkaart voor volwassenen. Kies je ervoor de Jongerenkaart of Kidskaart op deze manier te betalen, dan betaal je 27,50 euro in plaats van 32,45 euro.

Let op: je kunt de Museumkaart korting alleen krijgen als je de kaart al een jaar gebruikt. Verleng je de kaart en betaal je met automatische incasso, dan krijg je de hierboven aangegeven korting. Bestel je de kaart voor het eerst, dan is het niet mogelijk Museumkaart korting te krijgen. Door korting te geven, wil de organisatie van de Museumkaart stimuleren dat de kaart verlengd wordt. Ook wil de organisaties betalingen met automatische incasso stimuleren. Ga je je kaart verlengen, dan kun je hier slim gebruik van maken door te betalen met automatische incasso en zo van de korting te profiteren.