Scheepvaartmuseum korting 2024

Korting entree

Voordelig naar het Scheepvaartmuseum

  • Tickets geldig t/m 31 mei 2023

43% korting NU: € 9,99

Goedkoop dagje Scheepvaartmuseum

  • Tickets geldig t/m 6 maanden na aankoop

30% korting NU: € 5,99 p.p.

Altijd met korting naar het Scheepvaartmuseum

Ben je op zoek naar Scheepvaartmuseum korting? We gaan dagelijks op zoek naar de beste aanbiedingen en hoogste korting voor een bezoek aan het Scheepvaartmuseum. We zetten hieronder alle kortingsacties, kortingscodes, kortingsbonnen en aanbiedingen voor het Scheepvaartmuseum voor je op een rij.

Online tickets Scheepvaartmuseum

Makkelijk en snel online tickets aanschaffen voor het Scheepvaartmuseum ? Dat kan hier. Voordeel: je bespaart wachten bij de kassa van het Scheepvaartmuseum en kunt bij het tonen van je ticket (op smartphone, via de app of uitgeprint ticket) meteen naar binnen.

Het Scheepvaartmuseum

Het Scheepvaartmuseum werd voorheen het Nederlands Scheepvaartmuseum genoemd. Het is een Nederlands museum dat in de hoofdstad gevestigd is en gebaseerd is op de scheepvaart. Het gaat niet alleen over de Nederlandse scheepvaart van nu, maar ook zeker over de scheepvaart van vroeger. Het museum is gevestigd in het gebouw van het voormalige ’s Lands Zeemagazijn.

Collectie van het Scheepvaartmuseum

Het Scheepvaartmuseum bevat de op een na grootste collectie maritieme objecten van de hele wereld. Het museum is dan ook gespecialiseerd in de maritieme geschiedenis van Nederland, maar heeft ook vele andere objecten in de grote collectie van het museum. In de diverse collectie van het museum vind je onder andere prachtige objecten als schilderijen, scheepsmodellen, wereldkaarten en wapens. De schilderijen van het Scheepvaartmuseum laten onder andere Nederlandse zeeofficieren zien, waaronder Michiel de Ruyter. Ook kan je in het museum kijken naar schilderijen die historische zeeslagen laten zien.

Aan de steiger van het Scheepvaartmuseum liggen twee schepen. Het gaat om het authentieke stoomschip met de naam Christiaan Brunings dat in 1900 gebouwd werd als ijsbreker en directieschip van Rijkswaterstaat en een replica van een VOC-schip. Vooral het VOC-schip is erg interessant om te zien, mede omdat de replica van het schip zo echt lijkt en je goed laat zien hoe de schepen er vroeger uit hebben gezien. De replica is onderdeel van het museum, wat betekent dat je dit schip ook kunt betreden. Zo kun je in het VOC-schip diverse ruimtes zien die speciaal ingericht zijn om je echt een goed beeld te geven van het werk en het leven op een oud VOC-schip.

Dus ben jij nou een echte scheepvaarder, bezoek dan zo snel mogelijk het Scheepsvaartmuseum in Amsterdam en beleef een leuke leerzame dag. Waar wij je mee helpen door je op de hoogte te houden van de beste kortingen!

Ervaringen Scheepvaartmuseum

Je email adres wordt niet gepubliceerd of gedeeld. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Nog geen reviews