Spoorwegmuseum korting 2024

Korting entree

Goedkoop naar het Spoorwegmuseum

  • Geldig t/m 16 mei 2023

29% korting NU: € 12,50

Altijd met korting naar het Spoorwegmuseum

Ben je op zoek naar Spoorwegmuseum korting? We gaan dagelijks op zoek naar de beste aanbiedingen en hoogste korting voor een bezoek aan het Spoorwegmuseum, het treinmuseum van Nederland! We zetten hieronder alle kortingsacties, kortingscodes, kortingsbonnen en aanbiedingen voor het Spoorwegmuseum voor je op een rij.

Spoorwegmuseum kortingskaartjes

Via Actievandedag zijn er regelmatig acties en aanbiedingen voor Spoorwegmuseum kortingskaartjes. Kortingen kunnen oplopen tot wel 70%! Groupon is ook wel een goede site voor kortingskaartjes voor het Spoorwegmuseum. Je moet wel een beetje geluk hebben en ff checken of hij ertussen staat!

Veiling Spoorwegmuseum

Sites zoals Ticketveiling & Vakantieveilingen hebben vaak veel veilingen waaronder voor het Spoorwegmuseum. Wij zullen deze als eerste voor u weergeven, maar vergeet zelf niet deze sites in de gaten te houden om niks te missen!

Met de trein naar het Spoorwegmuseum

Wat is er nu leuker dan met de trein naar het Spoorwegmuseum te gaan! Boek je treintickets snel en makkelijk online via NS International en bezoek per trein het Spoorwegmuseum in Utrecht. Het Spoorwegmuseum is gemakkelijk per pendeltrein bereikbaar vanaf Utrecht CS. Je stapt dan middenin het museum uit! Meer info en geschiedenis>>

Voordat je trouwens boekt bij NS International moet je eigenlijk eerst even kijken op de site van Actievandedag. Hier hebben ze heel vaak leuke NS Aanbiedingen!

ANWB korting Spoorwegmuseum

Als lid van de ANWB krijg je tot wel 50% korting op het Spoorwegmuseum!

GRATIS toegang Spoorwegmuseum

Kinderen t/m 3 jaar hebben GRATIS toegang tot het Spoorwegmuseum. Ook krijg je gratis toegang op vertoon van je Museumkaart.

Airmiles Spoorwegmuseum

Je kunt bij Airmiles niet sparen voor korting op een kaartje voor het Spoorwegmuseum in Utrecht.

Albert Heijn korting Spoorwegmuseum

Bij supermarkt Albert Heijn kun je met enige regelmaat meedoen aan supermartkacties waarmee je korting kunt sparen voor een dagje weg, waaronder kortingskaarten voor het Spoorwegmuseum. Momenteel zijn er bij ons geen Albert Heijn acties bekend, maar check het voor de zekerheid bij een Albert Heijn supermarkt bij jouw in de buurt!

Kortingsbon Spoorwegmuseum Postcodeloterij

In de Voordeelagenda van de Postcodeloterij zit een kortingsbon voor het Spoorwegmuseum van 20% voor 4 personen. Alle deelnemers van de Postcode loterij ontvangen deze agenda begin van het nieuwe jaar. De agenda zit boordevol kortingsbonnen voor dagjes uit en diverse musea waaronder het Spoorwegmuseum.

Kinderfeestje Spoorwegmuseum

Het is mogelijk een kinderfeestje te geven in het Spoorwegmuseum. In dit geval neem je een kinderfeestje-arrangement af bij het museum. Dit arrangement bestaat uit mooie uitnodigingen om uit te delen, taart met limonade bij aankomst in het museum (aan een met kleurplaten gedekte tafel), een gratis Rail Rookies lidmaatschap voor de jarige job en natuurlijk een regulier museumbezoek.

Prijzen van het kinderfeestje-arrangement

De volgende prijzen worden gehanteerd voor het kinderfeestje-arrangement van het Spoorwegmuseum:
– Taart en limonade: € 17,75  per persoon. Museumkaarthouders betalen slechts € 3,75 per persoon.
– Kidsbox: € 20,75 per persoon. Museumkaarthouders betalen slechts € 6,75 per persoon.
– Taart, limonade en de kidsbox: € 24,50 per persoon. Museumkaarthouders betalen slechts € 10,50 per persoon.

Combineer Spoorwegmuseum met ander uitje

Je kunt een bezoek aan het Spoorwegmuseum ideaal combineren met een ander museumbezoek in Utrecht. Bekijk de top 5 musea Utrecht voor inspiratie!

Spoorwegmuseum

Het Spoorwegmuseum is een museum dat in het Maliebaanstation gevestigd is. Het museum werd vroeger het Nederlands Spoorwegmuseum of NSM genoemd en staat geheel in het teken van 175 jaar spoorwegen in Nederland. Meer weten over de tentoonstellingen en collectie van dit museum? Lees dan meer over dit museum in Utrecht op deze pagina.

Tentoonstelling en collectie Spoorwegmuseum

Het Spoorwegmuseum gaat over de spoorwegen in Nederland. Zo laat het museum niet alleen zien wat voor treinen er nu over de Nederlandse spoorwegen rijden en hoe dit precies werkt, maar gaat het museum voor een groot deel ook over het verleden van de Nederlandse spoorwegen. Een bezoek aan het museum duurt ongeveer 3,5 uur en na dit bezoek, weet je alles over de geschiedenis en het heden van de Nederlandse spoorwegen tot maar liefst 175 jaar terug.

De vaste tentoonstelling van het museum is in diverse thema’s onderverdeeld. Zo gaat een deel van de tentoonstelling over de eerste trein die in de Nederlandse mijnbouw werd gebruikt, terwijl een ander deel van de tentoonstelling over de Oriënt Express gaat. Dit is een van de eerste internationale treinen in Nederland, die rond 1900 veel gebruikt werd door (rijke) reizigers om internationaal te reizen. Verder zie je in het museum ook veel treinen door de jaren heen, zoals enkele hele oude treinen die bijvoorbeeld in de vorige eeuw gebruikt werden.

Wat het bezoeken van het museum zo leuk maakt (ook voor de kids!), is dat je er vele treinen kunt bewonderen en zelfs in attracties kunt gaan. Sommige oude treinen zijn namelijk omgebouwd tot spannende attracties, wat betekent dat je zelf een ritje kunt maken in een oude trein die in het museum getoond wordt. Dit is geen saai ritje, maar echt een rit op snelheid.

In het Spoorwegmuseum worden ook enkele tijdelijke tentoonstellingen getoond. Om erachter te komen welke tentoonstellingen je kunt zien als je nu naar het museum gaat, kijk je op de website van het museum.

Thomas de Trein en Chuggington

Regelmatig zijn er bij het Spoorwegmuseum Thomas de Trein en Chuggington evenementen. Ook is er eens per jaar het superleuke Thomas weekend! Kijk voor actuele evenementen op de site van het Spoorwegmuseum.

Restaurant in het Spoorwegmuseum

In het Spoorwegmuseum is het toegestaan om zelf eten en drinken mee te nemen, maar er zijn ook mogelijkheden om te eten en te drinken, zoals Restaurant De Remise en De Restauratiezaal.

Spoorwegmuseum drukte

Het Spoorwegmuseum wordt druk bezocht in de weekenden en de schoolvakanties. Houd er altijd rekening mee dat je er het beste vroeg kunt zijn. Als de parkeerplaatsen vol zijn, moet je buiten de poort parkeren. Dat is niet alleen verder lopen, maar ook vrij prijzig.

Ervaringen Spoorwegmuseum

Je email adres wordt niet gepubliceerd of gedeeld. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Nog geen reviews