Musea nieuws

Gratis naar het museum

Je bent een groot liefhebber van musea, maar hebt niet zo veel budget om iedere week weer een ander museum te bezoeken. Gelukkig zijn er niet alleen veel musea in Nederland, maar zijn er ook veel gratis musea en veel musea die van tijd tot tijd gratis te bezoeken zijn. Hoe je gratis naar het museum kunt in Nederland, lees je op deze pagina. Zo geven we op deze pagina diverse tips om zonder geld naar een museum te kunnen gaan.

Museumweekend: gratis naar het museum

Ieder jaar wordt er een museumweekend georganiseerd in Nederland. In dit weekend gaan de deuren van veel musea, helaas niet alle musea, in Nederland open voor alle publiek. Dit betekent dat je een weekend in het jaar geheel gratis naar diverse musea in Nederland kunt gaan.

Museumdag: gratis naar een museum

Er is niet alleen een museumweekend, maar in vele provincies ook een museumdag. Op deze dag kun je zonder betaald entreebewijs of voor een symbolisch klein bedrag naar diverse musea in het land. Niet alle musea doen mee met de museumdag, maar de lijst met deelnemende musea is wel erg groot. Je kunt dus altijd wel een museum vinden op de lijst die jij leuk vindt om te bezoeken.

Ga op een open dag naar een museum

Sommige musea organiseren regelmatig open dagen. Een open dag wordt georganiseerd om een museum wat meer op de kaart te zetten en in de toekomst meer bezoekers te trekken. Op een open dag hoef je geen entreeticket te kopen voor het betreffende museum, maar mag je gratis naar binnen. Niet alle musea houden open dagen, maar de wat kleinere musea moeten het wel van hun regelmatige open dagen hebben. In de agenda van een museum kun je zien of het betreffende museum open dagen organiseert en zo ja, wanneer deze open dagen dan zijn.

Gebruik je entreekaartje nog een keer

Sommige musea hebben een samenwerkingsverband of bepaalde relatie met elkaar. Dit betekent dat als je een kaartje koopt bij museum X, je met dit kaartje naar museum Y in dezelfde stad mag gaan zonder hier nog extra voor te betalen. Dit betekent dat je een entreekaartje moet kopen voor het eerste museum dat je bezoekt, maar hierna wel gratis naar een ander museum kunt gaan. Let op: je moet dit museum dan wel dezelfde dag bezoeken, want vaak is deze actie alleen op dezelfde dag geldig.

Met korting naar het museum

Lukt het je toch niet om gratis het museum van je keuze te bezoeken, dan hebben we iig tips om met korting naar een museum te gaan. Bekijk eens diverse veilingsites als Ticketveiling of Vakantieveilingen. Hier kun je meebieden op museumveilingen. Met een beetje geluk ga jij met flinke korting naar een leuk museum.

Ook zijn er diverse dagdealsites die met enige regelmaat mooie aanbiedingen hebben voor een dagje museum. Kijk eens op Groupon of Actievandedag.

Investeer in een museumkaart

Tot slot kun je er ook voor kiezen om eenmalig in een CJP-pas of museumkaart te investeren. Een CJP-pas kost € 17,50 per jaar en is voor iedereen tot 30 jaar. Met deze CJP-pas krijg je flinke kortingen op musea, theaters, concerten en (film)festivals.

Een museumkaart kost je eenmalig 35 euro (vanaf 25 jaar) of 17,50 euro (12 tot en met 25 jaar), maar hier kun je vervolgens wel gratis mee naar diverse deelnemende musea. En omdat veel musea de museumkaart accepteren als geldig toegangskaartje, hoef je bij bijna geen enkel museum nog een entreekaartje te kopen als je de museumkaart hebt. Overigens zijn er ook musea die je niet gratis naar binnen laten gaan met een museumkaart, maar je met deze kaart wel flinke korting geven op jouw entreekaartje.

Meer musea nieuws

Meer tickets voor de wereldberoemde Vermeer tentoonstelling

Vrijdag 10 Februari 2023 opende de Vermeer-tentoonstelling, die binnen een korte periode al snel was uitverkocht! Alle 450.000 toegangskaarten waren binnen een paar dagen uitverkocht. Het rijksmuseum...

Lees verder

Museum Top 10

Er zijn honderden musea te vinden in Nederland. Het ene museum is populairder dan het andere museum. Wil jij weten welke musea het meest bezocht worden in ons land, zowel door Nederlanders als door...

Lees verder

Museum cadeaubon

Je hebt binnenkort een verjaardag en wil de jarige job het perfecte cadeau geven. Je weet dat hij of zij een groot liefhebber is van kunst en cultuur en graag musea bezoekt, dus je hebt besloten een...

Lees verder

Gratis naar het museum

Je bent een groot liefhebber van musea, maar hebt niet zo veel budget om iedere week weer een ander museum te bezoeken. Gelukkig zijn er niet alleen veel musea in Nederland, maar zijn er ook veel...

Lees verder