Musea nieuws

Top 5 Musea Duitsland

In Duitsland zijn meer dan 6000 verschillende musea te vinden. Sommige musea zijn geweldig, andere musea zijn iets minder indrukwekkend. Ben jij benieuwd wat de beste en meest bezochte musea in ons buurland zijn? Lees dan snel verder, want in dit artikel vind je de top 5 musea in Duitsland.

1. Duits Historisch Museum in Berlijn

Wie meer te weten wil komen over de geschiedenis van Duitsland, bezoekt het Duits Historisch Museum in Berlijn. Dit museum is het meest omvangrijke en interessante museum over de Duitse geschiedenis en gaat niet alleen over de recente geschiedenis van Duitsland, maar bijvoorbeeld ook over de Germanen, de Pruisische monarchie en de Duitse tweedeling.

2. Topographie des Terrors in Berlijn

Topographie des Terrors is een museum over de nazimisdaden van de Tweede Wereldoorlog. Het museum ligt aan de Stresemanstrasse in het centrum van de stad en wordt ieder jaar door miljoenen toeristen uit het binnen- en buitenland bezocht. Toen het Derde Rijk nog bestond in de Tweede Wereldoorlog, was de Stresemanstrasse een gevaarlijke plek. Hier waren namelijk de drie belangrijke nazi-instanties van de SD, de Gestapo en de SS gevestigd. Reinhard Heydrich van de SD liep er dagelijks rond, maar Gestapo kopstuk Heinrich Müller en de SS waren er ook dagelijks te vinden. Na de Tweede Wereldoorlog werden de belangrijke nazigebouwen neergehaald. In 1987 werd de eerste tentoonstelling over nazimisdaden ingericht, toen nog in de martelkelders van de nazi’s. In 2010 werd het nieuwe, bovengrondse museum over de nazimisdaden van de Tweede Wereldoorlog geopend.

3. Miniatur Wonderland in Hamburg

Miniatur Wonderland wordt ook wel MiWuLa genoemd en is de grootste modelspoorbaan van de wereld. Het museum is nu 1300 vierkante meter groot, maar moet in 2020 maar liefst 2300 vierkante meter groot zijn. Het museum is niet alleen leuk voor volwassenen, maar ook zeker leuk voor de kids. Je ziet er honderden miniatuurtreinen die digitaal bestuurd worden, tientallen zelfrijdende en stilstaande auto’s, schepen en uiteraard ook duizenden menselijke figuurtjes. Het is een echte miniatuurwereld, waar je uren in rond kunt lopen.

4. Het Bauhaus-Archiv in Berlijn

Het Bauhaus-Archiv in Berlijn staat in het teken van Bauhaus. Dit is een invloedrijke Duitse school voor architectuur, kunst, fotografie en design. Het museum is gedeeltelijk ontworpen door de voormalige Bahaus-directeur, Walter Gropius. Je ziet er niet alleen kunstwerken, mooie foto’s en design stukken, maar ook interieurstukken en bouwtekeningen van diverse Bauhaus-ontwerpers.

5. Het Joods Museum in Berlijn

Het Joods Museum is gevestigd in de binnenstad van Berlijn en is een van de meest bezochte musea van deze stad. In het museum kom je alles te weten over de Joodse cultuur, maar ook over Joodse kunst. Je ziet er tientallen uren aan bijzonder videomateriaal, honderden documenten en ga zo maar door. Het is een interactief en modern museum, waar je bijvoorbeeld computers kunt vinden om zelf de Joodse kunst, cultuur en geschiedenis op te ontdekken.

Lees ook:

Meer musea nieuws

Meer tickets voor de wereldberoemde Vermeer tentoonstelling

Vrijdag 10 Februari 2023 opende de Vermeer-tentoonstelling, die binnen een korte periode al snel was uitverkocht! Alle 450.000 toegangskaarten waren binnen een paar dagen uitverkocht. Het rijksmuseum...

Lees verder

Museum Top 10

Er zijn honderden musea te vinden in Nederland. Het ene museum is populairder dan het andere museum. Wil jij weten welke musea het meest bezocht worden in ons land, zowel door Nederlanders als door...

Lees verder

Museum cadeaubon

Je hebt binnenkort een verjaardag en wil de jarige job het perfecte cadeau geven. Je weet dat hij of zij een groot liefhebber is van kunst en cultuur en graag musea bezoekt, dus je hebt besloten een...

Lees verder

Gratis naar het museum

Je bent een groot liefhebber van musea, maar hebt niet zo veel budget om iedere week weer een ander museum te bezoeken. Gelukkig zijn er niet alleen veel musea in Nederland, maar zijn er ook veel...

Lees verder