Museum Het Valkhof korting 2022

Altijd met korting naar Museum Het Valkhof

Ben je op zoek naar Museum Het Valkhof korting? We gaan dagelijks op zoek naar de beste aanbiedingen en hoogste korting voor een bezoek aan Museum Het Valkhof. We zetten hieronder alle kortingsacties, kortingscodes, kortingsbonnen en aanbiedingen voor Museum Het Valkhof voor je op een rij.

Aanbieding Museum Het Valkhof

Kijk eens op ActievandedagGroupon of Tripper. Vaak erg goede aanbiedingen voor dagjes uit en soms ook voor Museum Het Valkhof! De moeite waard om eens te kijken, voordat je een ticket voor de volle prijs aanschaft.

Online tickets Museum Het Valkhof

Makkelijk en snel online tickets aanschaffen voor Museum Het Valkhof? Dat kan hier. Voordeel: je bespaart wachten bij de kassa van Museum Het Valkhof en kunt bij het tonen van je ticket (op smartphone, via de app of uitgeprint ticket) meteen naar binnen.

Veiling Museum Het Valkhof

Als je op zoek bent naar goedkope kaartjes voor Museum Het Valkhof, kijk dan ook eens op Nederlands grootste veilingsites voor dagjes uit (Ticketveiling of Vakantieveilingen). De kans is aanwezig dat je mee kunt bieden op de veiling voor een goedkoop dagje Museum Het Valkhof.

CJP korting Museum Het Valkhof

Heb je een CJP-pas? Dan krijg je € 5,50 korting op Museum Het Valkhof in Nijmegen. Nog geen CJP-pas. Je kunt hem hier bestellen.

ANWB korting Museum Het Valkhof

Als lid van de ANWB krijg je vaak enkele euro’s korting op een bezoek aan Museum Het Valkhof. Bekijk hiervoor de site van de ANWB.

Museum Het Valkhof

Museum Het Valkhof is een bekend museum in Nijmegen. Het museum ontstond in 1998 door Museum G.M. Kam voor archeologie en Museum St. Jan voor oude en moderne kunst samen te voegen. De collectie van Museum Het Valkhof is erg veelzijdig. Deze bestaat niet alleen uit archeologische objecten uit de Romeinse tijd, maar ook uit oude- en moderne kunst.

Museum met een bijzondere locatie

Museum Het Valkhof heeft een bijzondere locatie. Het museum staat namelijk aan de rand van park Valkhof, op een plek waar vroeger een Romeins legerkamp gevestigd was. Het moderne pand van het museum is ontworpen door Ben van Berkel.

Collectie van het museum

De collectie van Museum Het Valkhof is onder te verdelen in drie pijlers of afdelingen, namelijk archeologie, oude kunst en moderne kunst. De afdeling archeologie toont een gevarieerde collectie met archeologische objecten, waaronder kunst en gebruiksvoorwerpen. De objecten komen uit de Prehistorie, de Romeinse tijd en de Middeleeuwen. Er worden diverse thema’s vertegenwoordigd in de archeologische collectie van het museum. Denk hierbij aan godsdienst, maar ook handel, ambacht en de dood.

Op de afdeling oude kunst bewonder je schilderijen, tekeningen, prenten, beeldhouwwerken en een grote collectie zilveren voorwerpen. Deze worden in thema’s gepresenteerd. Tot slot is er nog de afdeling moderne kunst. Deze afdeling toont kunstwerken vanaf het jaar 1960. Het hedendaags expressionisme en pop art worden sterk vertegenwoordigd in de unieke collectie met moderne kunst.

Ervaringen Museum Het Valkhof

Je email adres wordt niet gepubliceerd of gedeeld. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Nog geen reviews