Museum Bevrijdende Vleugels korting 2024

Altijd met korting naar Museum Bevrijdende Vleugels

Ben je op zoek naar Museum Bevrijdende Vleugels korting? We gaan dagelijks op zoek naar de beste aanbiedingen en hoogste korting voor een bezoek aan het Museum Bevrijdende Vleugels! We zetten hieronder alle kortingsacties, kortingscodes, kortingsbonnen en aanbiedingen voor het Museum Bevrijdende Vleugels voor je op een rij.

Hoogste korting Museum Bevrijdende Vleugels

Via Tripper krijg je momenteel de hoogste korting voor een bezoek aan Museum Bevrijdende Vleugels. Je krijgt maar liefst 51% KORTING en betaalt nog maar € 3,95 p.p. De voucher is tot 4 maanden na aankoop geldig en in te leveren bij de kassa van Museum Bevrijdende Vleugels.

Veiling Museum Bevrijdende Vleugels

Meebieden via een veiling is leuk en spannend, maar levert vaak ook nog eens een extra hoge korting op. Sites zoals Ticketveiling & Vakantieveilingen hebben vaak leuke veilingen voor Museum Bevrijdende Vleugels. Wij zullen deze als eerste voor u weergeven, maar vergeet zeker niet deze sites in de gaten te houden!

Aanbieding Museum Bevrijdende Vleugels

Er zijn regelmatig goede aanbiedingen te vinden op de sites Actievandedag en Groupon. Bekijk eerst of daar een betere korting tussen zit! Omdat deze sites bijna dagelijks hun aanbiedingen wisselen is het verstandig om daar eerst te kijken!

Museum Bevrijdende Vleugels

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden er veel belangrijke legeroperaties uitgevoerd in Nederland. Eén van de bekendste operaties, naast de Slag om Arnhem, was Operatie Market Garden. Wil je meer te weten komen over deze legeroperatie? Dan kun je Museum Bevrijdende Vleugels bezoeken in Best, want dit museum staat geheel in het teken van Operatie Market Garden.

Operatie Market Garden

Operatie Market Garden was een legeroperatie van de geallieerden in september 1944. De operatie werd opgezet in een poging Nederland te bevrijden van de bezetting. Velen kennen de legeroperatie vandaag de dag nog steeds bij naam. Dit komt omdat Operatie Market Garden de grootste operatie op Nederlands grondgebied tijdens de Tweede Wereldoorlog is.

Operatie Market Garden richtte zich op de vele belangrijke bruggen in het land. Geallieerden probeerden deze bruggen in te nemen, om de Duitsers op deze manier terug te dringen en weg te jagen uit het land. Uiteindelijk mislukte de operatie, omdat de geallieerden de laatste brug bij Arnhem niet konden innemen. Deze legeroperatie wordt ook wel de Slag om Arnhem genoemd.

Collectie van het museum

Museum Bevrijdende Vleugels staat voornamelijk in het teken van Operatie Market Garden. In het museum leer je van alles over deze grote legeroperatie. Ook krijg je uitgebreide informatie over de Tweede Wereldoorlog in Nederland. Het museum gaat bijvoorbeeld ook in op de bezetting, de onderdrukking en uiteraard uiteindelijk de bevrijding.

De collectie van het museum bestaat uit vele verschillende voorwerpen. Denk hierbij aan uniformen, voertuigen, vliegtuigen, foto’s en films. In het museum bewonder je onder andere een Waco CG4 zweefvliegtuig, Amerikaanse militaire voertuigen, luchtafweergeschut en een zoeklicht van de Duitsers. De voorwerpen van het museum worden gepresenteerd in diverse diorama. Iedere diorama laat een scène van de Tweede Wereldoorlog zien.

Museum Bevrijdende Vleugels heeft een Bijzondere ligging

Museum Bevrijdende Vleugels heeft een bijzondere ligging, namelijk middenin het gebied waar tijdens Operatie Market Garden militairen van het Amerikaanse leger landden. Het museum is gevestigd in een voormalig mobilisatiecomplex tussen Best en Son.

Ervaringen Museum Bevrijdende Vleugels

Je email adres wordt niet gepubliceerd of gedeeld. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Nog geen reviews