Nationaal Monument Kamp Vught korting 2022

Altijd met korting naar Nationaal Monument Kamp Vught

Ben je op zoek naar Nationaal Monument Kamp Vught korting? We gaan dagelijks op zoek naar de beste aanbiedingen en hoogste korting voor een bezoek aan Nationaal Monument Kamp Vught. We zetten hieronder alle kortingsacties, kortingscodes, kortingsbonnen en aanbiedingen voor Nationaal Monument Kamp Vught voor je op een rij.

Aanbieding Nationaal Monument Kamp Vught

Kijk eens op ActievandedagGroupon of Tripper. Deze dagdealsites hebben goede aanbiedingen voor dagjes uit en soms ook voor Nationaal Monument Kamp Vught! De moeite waard om eens te kijken, voordat je een entreekaartje voor de volle prijs aanschaft.

Veiling Nationaal Monument Kamp Vught

Als je op zoek bent naar goedkope kaartjes voor Nationaal Monument Kamp Vught, kijk dan ook eens op veilingsites, zoals Ticketveiling of Vakantieveilingen. De kans is aanwezig dat je mee kunt bieden op de veiling voor een goedkoop dagje Nationaal Monument Kamp Vught.

Nationaal Monument Kamp Vught

Nationaal Monument Kamp Vught is een museum in de Noord-Brabantse woonplaats Vught. Het museum gaat over concentratiekamp Vught, dat tijdens de Tweede Wereldoorlog op de locatie van het museum gevestigd was. Bij het museum hoort een herdenkingsplaats. Deze vind je tevens op het voormalige kampterrein.

Herinneringscentrum

Het museum Nationaal Monument Kamp Vught heeft een binnen- en buitengedeelte. Het binnengedeelte van het museum wordt ook wel het herinneringscentrum genoemd. In het herinneringscentrum van Nationaal Monument Kamp Vught bewonder je vaste en tijdelijke exposities, maar is ook een reactiewand en een gedenkruimte. De vaste en tijdelijke exposities in het herinneringscentrum gaan over Nationaal Monument Kamp Vught, maar ook over de Tweede Wereldoorlog in het algemeen.

Buitenterrein van het museum

Op het buitenterrein van het museum vind je een maquette van natuursteen. Deze maquette laat je duidelijk zien hoe groot Kamp Vught is geweest. Ook zie je hoeveel gebouwen er op het concentratiekamp stonden en welke gebouwen dit precies waren. Van de gebouwen zijn kleine reconstructies gemaakt.

Verder bevat het buitenterrein van Nationaal Monument Kamp Vught enkele nagebouwde wachttorens. Ook kom je er het voormalige crematorium van Kamp Vught tegen. Dit is het enige museumonderdeel dat niet gereconstrueerd is. In het crematorium is een kleine cel nagebouwd. In deze cel speelde het bunkerdrama zich af in 1944. Hierbij kwamen tien vrouwelijke gevangenen van het concentratiekamp om het leven.

Bekijk een originele barak

Op het buitenterrein van Nationaal Monument Kamp Vught vind je ook Barak 1b. Dit is de enige overgebleven originele barak van Kamp Vught. In de barak zaten vroeger de kantine van het kamp en de postafdeling. In 2012 is de barak volledig gerestaureerd.

Tot slot kom je op het buitenterrein van het museum ook een halve barak tegen. Dit is barak nummer 13b. De halve barak is niet origineel, maar werd na de oorlog nagebouwd om de bezoekers van Nationaal Monument Kamp Vught te laten zien hoe de barakken van Kamp Vught er vroeger uit zagen.

Ervaringen Nationaal Monument Kamp Vught

Je email adres wordt niet gepubliceerd of gedeeld. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Nog geen reviews