Nationaal Monument Kamp Vught korting 2024

Altijd met korting naar Nationaal Monument Kamp Vught

Ben je op zoek naar Nationaal Monument Kamp Vught korting? We gaan dagelijks op zoek naar de beste aanbiedingen en hoogste korting voor een bezoek aan Nationaal Monument Kamp Vught. We zetten hieronder alle kortingsacties, kortingscodes, kortingsbonnen en aanbiedingen voor Nationaal Monument Kamp Vught voor je op een rij.

Aanbieding Nationaal Monument Kamp Vught

Kijk eens op ActievandedagGroupon of Tripper. Deze dagdealsites hebben goede aanbiedingen voor dagjes uit en soms ook voor Nationaal Monument Kamp Vught! De moeite waard om eens te kijken, voordat je een entreekaartje voor de volle prijs aanschaft.

Veiling Nationaal Monument Kamp Vught

Als je op zoek bent naar goedkope kaartjes voor Nationaal Monument Kamp Vught, kijk dan ook eens op veilingsites, zoals Ticketveiling of Vakantieveilingen. De kans is aanwezig dat je mee kunt bieden op de veiling voor een goedkoop dagje Nationaal Monument Kamp Vught.

Nationaal Monument Kamp Vught

Nationaal Monument Kamp Vught is een museum in de Noord-Brabantse woonplaats Vught. Het museum gaat over concentratiekamp Vught, dat tijdens de Tweede Wereldoorlog op de locatie van het museum gevestigd was. Bij het museum hoort een herdenkingsplaats. Deze vind je tevens op het voormalige kampterrein.

Herinneringscentrum Nationaal Monument Kamp Vught

Het museum Nationaal Monument Kamp Vught heeft een binnen- en buitengedeelte. Het binnen gedeelte van het museum wordt ook wel het herinneringscentrum genoemd. In het herinneringscentrum van het monument bewonder je vaste en tijdelijke exposities, maar is ook een reactie wand en een gedenkruimte. De vaste en tijdelijke exposities in het herinneringscentrum gaan over het monument, maar ook over de Tweede Wereldoorlog in het algemeen.

Buitenterrein van het museum

Op het buitenterrein van het museum vind je een maquette van natuursteen. Deze maquette laat je duidelijk zien hoe groot Kamp Vught is geweest. Ook zie je hoeveel gebouwen er op het concentratiekamp stonden en welke gebouwen dit precies waren. Van de gebouwen zijn kleine reconstructies gemaakt.

Verder bevat het buitenterrein van het monument enkele nagebouwde wachttorens. Ook kom je er het voormalige crematorium van Kamp Vught tegen. Dit is het enige museumonderdeel dat niet gereconstrueerd is. In het crematorium is een kleine cel nagebouwd. In deze cel speelde het bunkerdrama zich af in 1944. Hierbij kwamen tien vrouwelijke gevangenen van het concentratiekamp om het leven.

Bekijk een originele barak

Op het buitenterrein van het monument vind je ook Barak 1b. Dit is de enige overgebleven originele barak van Kamp Vught. In de barak zaten vroeger de kantine van het kamp en de postafdeling. In 2012 is de barak volledig gerestaureerd.

Tot slot bevind zich op het buiten terrein het nagebouwde Barak 13b en een aantal nagebouwde wachttorens (wel wat kleiner dan het origineel) die u ook zou kunnen bezoeken.

Ervaringen Nationaal Monument Kamp Vught

Je email adres wordt niet gepubliceerd of gedeeld. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Nog geen reviews