Diamant Museum Amsterdam korting 2024

Altijd met korting naar het Diamant Museum Amsterdam

Ben je op zoek naar Diamant Museum Amsterdam korting? We gaan dagelijks op zoek naar de beste aanbiedingen en hoogste korting voor een bezoek aan het Diamant Museum Amsterdam. We zetten hieronder alle kortingsacties, kortingscodes, kortingsbonnen en aanbiedingen voor het Diamant Museum Amsterdam voor je op een rij.

Veiling Diamant Museum

Soms is het ook mogelijk om mee te bieden via de veiling op tickets voor het Diamant Museum. Kijk eens bij Ticketveiling of Vakantieveilingen. Misschien zit de Diamant Museum veiling er wel tussen!

Online tickets Diamant Museum

Je bestelt snel en makkelijk je online tickets voor het Diamant Museum via Tiqets.com. Actuele prijzen en beschikbaarheid zie hieronder.

Gratis entree Diamant Museum

Het is ook mogelijk om gratis entree te krijgen tot het Diamant Museum. Ben je jonger dan 13 jaar? Dan krijg je gratis toegang tot het Diamant Museum Amsterdam.

ANWB korting Diamant Museum

Lid van de ANWB? Kijk dan op de site van de ANWB of je korting krijgt voor het Diamant Museum. Regelmatig is korting op kaartjes een voordeel als je ANWB lid bent!

CJP-pas Diamant Museum Amsterdam

Heb jij een CJP-pas dan betaal je maar € 8,00 p.p. Nog geen pas? bestal dan je CJP-pas voor mar € 17,50 per jaar en krijg korting op musea, festivals, concerten en nog veel meer!

Musea in de buurt van Diamant Museum

Nog niet genoeg van alle musea in Amsterdam? Dit zijn de musea die in de buurt liggen van het Diamant Museum:

Reizen in Amsterdam

Amsterdam is een grote stad en er is ontzettend veel te zien. Dit kun je uiteraard te voet doen, maar veel makkelijker is het om een GVB Amsterdam Openbaar Vervoer Ticket te kopen. Deze kost vanaf € 7,50 en je reist van 1 tot 7 dagen (net wat jij wilt) in Amsterdam met het openbaar vervoer (trams, metro’s, bussen de gloednieuwe Noord-Zuidlijn).

Een alternatief is de hop-on hop-off bus en boot. Tickets kosten vanaf € 25 en je kunt op deze manier snel en simpel per bus of boot door Amsterdam reizen. Bovendien kom je meteen langs de mooiste bezienswaardigheden van Amsterdam.

Diamant Museum Amsterdam

Het Diamant Museum Amsterdam is een museum dat inzicht geeft in de wereld van het delven, slijpen en verwerken van verschillende soorten diamanten. Verder vind je in het museum meerdere replica’s van beroemde diamanten en echte beroemde diamanten, zoals de kleinste diamant ter wereld. Deze diamant bestaat uit een steentje met 57 facetten, die slechts 0.0000743 karaat weegt.

De collectie van het museum

Het Diamant Museum Amsterdam heeft een vaste opstelling. Deze opstelling wordt de Briljant Beauties genoemd en neemt de bezoeker in tien verschillende thema’s mee op reis door de geschiedenis van de diamant. Op de tweede etage van het museum zie je geen vaste collectie, maar wisselende exposities.

Wat veel mensen niet weten, is dat Amsterdam vroeger een echte diamantstad was. In het museum leer je meer over de historie van Amsterdam als diamantstad door foto’s en films te bekijken, maar ook sierraden en historische documenten te bewonderen. In het museum vind je zowel replica’s van diamanten als echte diamanten, die stuk voor stuk erg bijzonder zijn om in het echt te bewonderen. Van de replica’s zie je namelijk nauwelijks dat het om neppe diamanten gaat, aangezien ook deze ‘diamanten’ net echt lijken.

Een bijzonder onderdeel van de tentoonstelling van het Diamant Museum Amsterdam, is de Diamond Experience. In dit onderdeel van het museum ga je letterlijk het hart van de diamant in en kom je vele beroemdheden tegen. Ook is er een museumwinkel, die zeker de moeite waard is. Hier koop je niet alleen boeken over diamanten, maar ook echte diamanten en sieraden met echte diamanten.

Ervaringen Diamant Museum Amsterdam

Je email adres wordt niet gepubliceerd of gedeeld. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Nog geen reviews