Frans Hals Museum korting 2022

Altijd met korting naar het Frans Hals Museum

Ben je op zoek naar het Frans Hals Museum korting? We gaan dagelijks op zoek naar de beste aanbiedingen en hoogste korting voor een bezoek aan het Frans Hals Museum. We zetten hieronder alle kortingsacties, kortingscodes, kortingsbonnen en aanbiedingen voor het Frans Hals Museum voor je op een rij.

Online tickets Frans Hals Museum

Makkelijk en snel online tickets aanschaffen voor het Frans Hals Museum? Dat kan hier. Voordeel: je bespaart wachten bij de kassa van het Frans Hals Museum en kunt bij het tonen van je ticket (op smartphone, via de app of uitgeprint ticket) meteen naar binnen.

Frans Hals Museum

Het Frans Hals Museum werd vroeger ook wel het Stedelijk Museum van Haarlem genoemd. Het is een bekend museum dat je in het centrum van Haarlem vindt en dat al opgericht werd in het jaar 1862. Het museum staat bekend als het Museum van de Gouden Eeuw. Dit komt omdat het Frans Hals Museum een grote collectie met werken uit de Gouden Eeuw heeft.

Collectie van het Frans Hals Museum

De collectie van het Frans Hals Museum is gebaseerd op de rijke verzameling kunstwerken van de stad Haarlem. Deze collectie is al vanaf de zestiende eeuw opgebouwd en zeker groot te noemen. Zo vind je in het Frans Hals Museum honderden schilderijen, waaronder meer dan een dozijn schilderijen van de bekende kunstschilder Frans Hals. Naar deze kunstschilder is het museum dan ook vernoemd.

Moderne collectie

Het Frans Hals Museum heeft twee locaties. De eerste locatie wordt ook wel het Hof genoemd. Deze locatie is gevestigd in het voormalig Oudemannenhuis: een bejaardentehuis voor mannen uit de zeventiende eeuw. In het Hof bewonder je de collectie van de Gouden Eeuw.

De tweede locatie van het Frans Hals Museum wordt ook wel de Hal genoemd. Deze locatie ligt aan de Grote Markt in Haarlem. In de Hal bewonder je geen werken uit de Gouden Eeuw, maar juist een moderne collectie met prachtige kunstwerken. De combinatie van de Gouden Eeuw collectie in het Hof en de moderne werken in de Hal maakt het museum erg bijzonder.

Twee locaties Frans Hals Museum

Hof: Groot Heiligland 62, 2011 ES Haarlem
Hal: Grote Markt 16, 2011 RD Haarlem

Ervaringen Frans Hals Museum

Je email adres wordt niet gepubliceerd of gedeeld. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Nog geen reviews