Joods Historisch Museum korting 2023

Altijd met korting naar het Joods Historisch Museum

Ben je op zoek naar Joods Historisch Museum korting? We gaan dagelijks op zoek naar de beste aanbiedingen en hoogste korting voor een bezoek aan het Joods Historisch Museum. We zetten hieronder alle kortingsacties, kortingscodes, kortingsbonnen en aanbiedingen voor het Joods Historisch Museum voor je op een rij.

Korting Joods Historisch Museum

Op sites zoals Groupon, Actievandedag of Tripper staan er vaak leuke aanbiedingen van het Joods Historisch Museum. Wij zullen deze voor u als eerste weergeven, maar vergeet zeker niet zelf deze sites in de gaten te houden om niks te missen!

Online tickets Joods Historisch Museum

Via Tiqets.com bestel je makkelijk en snel online tickets voor het Joods Historisch Museum. Prijzen vanaf € 15. Voordeel van het bestellen van online tickets is dat je niet in de wachtrij hoeft te staan bij de kassa.

Veiling Joods Historisch Museum

Via de veiling kun je regelmatig meebieden op tickets voor het Joods Historisch Museum. Meebieden via de veiling is leuk en bovendien is de kans groot dat je hoge korting pakt. Kijk eens bij Ticketveiling en Vakantieveilingen voor een overzicht van meer dan 100 online dagjes uit veilingen. Zeer de moeite waard!

50% korting Joods Historisch Museum

Met een CJP-pas krijg je 50% korting op de entree van het Joods Historisch Museum. Je betaalt dan nog maar € 7,50 p.p.

Gratis toegang Joods Historisch Museum

Wil je gratis toegang? Dat kan in de volgende gevallen: onder de 6 jaar of in het bezit van een van de volgende kaarten/passen: Museumkaart, een I Amsterdam City Card, ICOM, Stadpas, Bank Gori Loterij VIP-kaart, Holland Pass, Amsterdam Pass, Vereniging Rembrandt, alle vrienden van het JHM en de JCK Cultuurdragers.

1 euro ANWB korting

Via de ANWB krijg je € 1 korting op een bezoek aan het Joods Historisch Museum. Dit alleen mits je lid bent van de ANWB en bij bestellen je lidnummer bij de hand hebt.

Reizen in Amsterdam

Amsterdam is een mooie stad en er zijn, naast het Joods Historisch Museum, natuurlijk nog veel meer bezienswaardigheden. Deze kun je natuurlijk te voet bezoeken, maar veel makkelijk is het om voor een dagje Amsterdam een GVB Amsterdam Openbaar Vervoer Ticket te kopen. Zo’n kaart kost vanaf € 7,50 p.p. en je reist van 1 tot 7 dagen (net wat jij wilt) in Amsterdam met het openbaar vervoer (trams, metro’s, bussen de gloednieuwe Noord-Zuidlijn).

Een alternatief voor toeristen voor het Openbaar Vervoers ticket is de hop-on hop-off bus en boot. Kaartjes voor de hop-on hop-off bus en boot kosten vanaf € 25 en je kunt op zo op en snelle en simpele manier per bus of boot door Amsterdam reizen. Bovendien kom je meteen langs de mooiste bezienswaardigheden van Amsterdam.

Musea in de buurt Joods Historisch Museum

Wil je meer musea in Amsterdam bezoeken? Onderstaande musea zitten in de buurt van het Joods Historisch Museum:

Joods Historisch Museum

Het Joods Historisch Museum is een museum dat geheel in het teken staat van de Joodse cultuur, religie en geschiedenis. Het museum werd gedwongen te sluiten in de Tweede Wereldoorlog, maar werd na de oorlog weer geopend. Wel was er op dat moment een groot deel van de collectie van het museum in beslag genomen. Gelukkig werd de collectie van het museum later weer aangevuld. In 1987 was de oude vestiging van het museum zelfs niet meer groot genoeg voor de collectie en moest het museum, verhuizen naar het Jonas Daniël Meijerplein.

Collectie

De collectie van het Joods Historisch Museum bestaat uit meer dan 11.000 kunstvoorwerpen, ceremoniële objecten uit de Joodse cultuur en historische objecten die iets met het Jodendom te maken hebben. Slechts 5 procent van de collectie van het museum is permanent te zien, de overige 95 procent wordt steeds opgeslagen in het depot van het museum en hierna in tijdelijke tentoonstellingen getoond.

Na de Tweede Wereldoorlog, moest het museum een groot deel van de collectie opnieuw verzamelen. Hierbij werd de nadruk gelegd op objecten van Nederlandse Joden. Objecten en documenten uit de Tweede Wereldoorlog kregen ook een belangrijke plek in het opnieuw geopende museum na de oorlog.

Het museum is gevestigd in een complex dat uit vier voormalige synagogen bestaat. Het gaat om de Grote Sjoel, de Obbene Sjoel, de Dritt Sjoel en de Neie Shul. Alle synagogen waar het museum in gevestigd is, betreffen zogeheten Hoogduitse synagogen. De collectie van hetmuseum is niet alleen de moeite waard, maar ook zeker de huisvesting van het Joods Historisch Museum is mooi om te bewonderen.

Ervaringen Joods Historisch Museum

Je email adres wordt niet gepubliceerd of gedeeld. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Nog geen reviews