Koninklijk Paleis Amsterdam korting 2022

Altijd met korting naar het Koninklijk Paleis Amsterdam

Ben je op zoek naar Koninklijk Paleis Amsterdam korting? We gaan dagelijks op zoek naar de beste aanbiedingen en hoogste korting voor een bezoek aan het Koninklijk Paleis Amsterdam. We zetten hieronder alle kortingsacties, kortingscode Koninklijk Paleis Amsterdam, 2e kaartje Koninklijk Paleis Amsterdam gratis acties, kortingsbonnen en aanbiedingen voor het Koninklijk Paleis Amsterdam voor je op een rij.

Online tickets Koninklijk Paleis Amsterdam

Makkelijk en snel online tickets aanschaffen voor het Koninklijk Paleis Amsterdam? Dat kan hier. Voordeel: je bespaart wachten bij de kassa van het Koninklijk Paleis Amsterdam en kunt bij het tonen van je ticket (op smartphone, via de app of uitgeprint ticket) meteen naar binnen.

Koninklijk Paleis Amsterdam

Het Koninklijk Paleis Amsterdam wordt ook wel het Paleis op de Dam genoemd. Dit is niet zo vreemd, want het Koninklijk Paleis Amsterdam is op dit wereldberoemde plein in Amsterdam gevestigd. Het Koninklijk Paleis Amsterdam is erg bijzonder. Niet alleen omdat het gebouw er simpelweg prachtig uit ziet, maar ook omdat het Paleis op de Dam het officiële ontvangstpaleis van Koning Willem-Alexander is. Tijdens staatsbezoeken en bij andere koninklijke ontvangsten speelt het Koninklijk Paleis Amsterdam een grote rol.

Op de momenten dat het Koninklijk Paleis Amsterdam niet door de koning gebruikt wordt, is het bijzondere bouwwerk opengesteld voor bezoekers. Ben je benieuwd hoe dit prachtige gebouw er van binnen uit ziet? Dan kun je het Koninklijk Paleis Amsterdam eens bezoeken.

Een belangrijk monument

Het Koninklijk Paleis Amsterdam werd gebouwd tijdens de Gouden Eeuw, een turbulente periode in ons land. Het paleis is het grootste en bovendien meest prestigieuze gebouw uit deze tijd. Dit maakt het Koninklijk Paleis Amsterdam een van de belangrijkste historische monumenten van ons land.

Overigens werd het Koninklijk Paleis Amsterdam oorspronkelijk niet als paleis gebouwd. Het pand moest namelijk het stadhuis van Amsterdam worden. Het doel van het gebouw? Zo veel mogelijk macht en rijkdom uitstralen. Als je door het Koninklijk Paleis Amsterdam loopt, zie je dat dit zeker gelukt is.

Kijk je ogen uit

De Burgerzaal en de marmeren galerijen vormen het hart van het Koninklijk Paleis Amsterdam. De Burgerzaal ademt de grandeur van de Gouden Eeuw en is erg bijzonder om te zien. Ook bewonder je in het Koninklijk Paleis Amsterdam veel schilderijen en beeldhouwwerken van beroemde kunstenaars, zoals Rembrandt’s leerlingen Ferdinand Bol en Govert Flinck. Je kijkt hier echt je ogen uit!

Gratis audiotour

Alle bezoekers van het Koninklijk Paleis Amsterdam krijgen een gratis audiotour in het pand. Ook kinderen krijgen een audiotour. Het gaat om een audiotour die speciaal voor de jongere bezoekers van het Koninklijk Paleis Amsterdam ontwikkeld is.

Verder is het ook mogelijk om een rondleiding met gids te boeken in het paleis. Dit is echter niet gratis, in tegenstelling tot de audiotour van het Koninklijk Paleis Amsterdam. Een rondleiding kost 85 euro doordeweeks en 115 euro in het weekend of op feestdagen. Deze prijs is exclusief de toegangsprijs per persoon.

Ervaringen Koninklijk Paleis Amsterdam

Je email adres wordt niet gepubliceerd of gedeeld. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Nog geen reviews