Museum Ons’ Lieve Heer op Solder korting 2022

Altijd met korting naar Museum Ons’ Lieve Heer op Solder

Ben je op zoek naar Museum Ons’ Lieve Heer op Solder korting? We gaan dagelijks op zoek naar de beste aanbiedingen en hoogste korting voor een bezoek aan Museum Ons’ Lieve Heer op Solder. We zetten hieronder alle kortingsacties, kortingscodes, kortingsbonnen en aanbiedingen voor Museum Ons’ Lieve Heer op Solder voor je op een rij.

Online tickets Ons’ Lieve Heer op Solder

Makkelijk en snel online tickets aanschaffen voor Museum Ons’ Lieve Heer op Solder? Dat kan hier. Voordeel: je bespaart wachten bij de kassa van Museum Ons’ Lieve Heer op Solder en kunt bij het tonen van je ticket (op smartphone, via de app of uitgeprint ticket) meteen naar binnen.

Tickets Museum Ons’ Lieve Heer op Solder

Via Dagtickets.nl bestel je snel en makkelijk je tickets voor Museum Ons’ Lieve Heer op Solder. Betaal geen reserveringskosten en krijg de tickets meteen in je mailbox. Ideaal!

Museum Ons’ Lieve Heer op Solder

Museum Ons’ Lieve Heer op Solder is niet zomaar een museum, maar een prachtige schuilkerk op de zolder van een woonhuis uit de zeventiende eeuw. Het is een van de oudste musea van Amsterdam, waar je de Hollandse Gouden Eeuw op een hele bijzondere manier kunt ervaren. Het museum is gevestigd in een woonhuis dat op het eerste oog heel normaal lijkt, maar een complete kerk op zolder heeft. Aan de buitenkant van het woonhuis zie je niets dat een kerk doet vermoeden, maar toch ligt er op de zolderverdiepingen van de drie aaneengelegen woningen een prachtige katholieke huiskerk.

Unieke huiskerk

Vroeger was Museum Ons’ Lieve Heer op Solder een echt museum, met kasten en vitrines waar allerlei voorwerpen in lagen. Tientallen jaren geleden werd het museum echter gerestaureerd. Hierbij werd ervoor gekozen om de kasten en vitrines weg te halen en het museum in zijn oorspronkelijke staat te laten zien. Bezoek je Museum Ons’Lieve Heer op Solder nu, dan maak je echt kennis met de oude huiskerk van vroeger. De kleuren, het licht en de inrichting van het museum ademen de sfeer uit van de periode waarin de laatste missen in de zolderkerk plaats hebben gevonden, namelijk in de negentiende eeuw.

Museum Ons’ Lieve Heer op Solder biedt een gratis audiotour aan. Door deze audiotour te beluisteren als je in het museum bent, leer je meer over de verschillende periodes in het huis. Zo worden er diverse unieke verhalen verteld in de audiotour, die het bezoeken van het Museum Ons’Lieve Heer op Solder nog leerzamer maken. Omdat je echt door de kerk rondloopt als je de verhalen hoort, is de audiotour met bijzondere anekdotes van vroeger zeker een must.

Tot slot heeft Museum Ons’Lieve Heer op Solder ook een winkel en gezellige café. Heb je een wandeling door de oude huiskerk gemaakt, dan kun je in het bijbehorende museumcafé neerstrijken om nog even na te genieten van deze bijzondere ervaring met een hapje en een drankje.

Ervaringen Museum Ons’ Lieve Heer op Solder

Je email adres wordt niet gepubliceerd of gedeeld. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Nog geen reviews