Zaans Museum korting 2022

Altijd met korting naar het Zaans Museum

Ben je op zoek naar het Zaans Museum korting? We gaan dagelijks op zoek naar de beste aanbiedingen en hoogste korting voor een bezoek aan het Zaans Museum. We zetten hieronder alle kortingsacties, kortingscodes, kortingsbonnen en aanbiedingen voor het Zaans Museum voor je op een rij.

Aanbieding Zaans Museum

Kijk eens op ActievandedagGroupon of Tripper. Deze dagdealsites hebben goede aanbiedingen voor dagjes uit en soms ook voor het Zaans Museum in Zaandam! De moeite waard om eens te kijken, voordat je een entreekaartje voor de volle prijs aanschaft.

Veiling Zaans Museum

Als je op zoek bent naar goedkope kaartjes voor het Zaans Museum, kijk dan ook eens op veilingsites, zoals Ticketveiling of Vakantieveilingen. De kans is aanwezig dat je mee kunt bieden op de veiling voor een goedkoop dagje Zaans Museum.

Zaans Museum

Op de Zaanse Schans in de gemeente Zaanstad vind je een bijzonder museum. Het gaat om het Zaans Museum, een cultuurhistorisch museum dat opgericht werd in het jaar 1998. Het Zaans Museum toont cultuurhistorische en streekgebonden collecties over de Zaanstreek. De items van het museum laten je kennis maken met de wooncultuur van de Zaanstreek, maar ook met de industriële cultuur van de omgeving.

Wat het Zaans Museum zo bijzonder maakt, is het feit dat dit museum meerdere locaties heeft. Op drie van deze locaties komt de geschiedenis van de Zaanse Schans echt tot leven. Op deze pagina lees je hier meer over.

Collectie van het Zaans Museum

Het Zaans Museum heeft een rijke collectie met meer dan 32.000 objecten. De collectie van het museum onthult de verhalen van Zaanse mensen, over hun leven, hun werken, de innovaties in de Zaanse Schans en industrieel erfgoed. De objecten in het Zaans Museum komen uit de verre geschiedenis, maar ook uit het heden.

De collectie van het museum komt voort uit de tentoonstelling ‘Zaanlandsche Oudheden en Merkwaardigheden’. Deze tentoonstelling werd al in 1874 georganiseerd in het toenmalige stadhuis van Zaandam. In 1998 verhuisde de tentoonstelling naar het Zaans Museum. Hier werd de tentoonstelling de vaste collectie van het museum.

Locaties van het Zaans Museum

Het Zaans Museum heeft meerdere locaties, waaronder het Czaar Peterhuisje in het centrum van Zaandam. Op drie locaties van het museum komt de geschiedenis van de Zaanse Schans echt tot leven. Het gaat om het Wevershuis, de Kuiperij en het Jisperhuisje.

Het Wevershuis stamt uit de achttiende eeuw en komt uit Assendelft. In 2016 werd het huisje overgeplaatst en sindsdien hoort het Wevershuis bij het Zaans Museum. In het Wevershuis maak je kennis met de ambacht van het zeildoek weven, dat in de negentiende eeuw erg belangrijk was. Je ziet met eigen ogen hoe het huis bewoond werd door een groot gezin, tussen vijf weefgetouwen die gebruikt werden om zeildoeken te maken.

De Kuiperij leert je meer over de ambacht van het kuipen, ofwel het maken van gekuipte vaten. Deze werden gebruikt als verpakkingsmateriaal voor boter, azijn, olie, melk, vis, groenten, vruchten, jenever, wijn, bier en rum. De Kuiperij is ingericht met het interieur van een echte kuiperij, namelijk die van S.R. Tiemstra en Zonen uit Oostzanerwerf.

Het Jisperhuisje is een replica van een vissershuis uit Jisp. In dit huisje leer je meer over het leven van een vissersvrouw vóór de industriële revolutie in de negentiende eeuw. Wat een bezoek aan het Jisperhuisje extra leuk maakt, is dat je je hier kunt kleden in Zaanse klederdracht uit de betreffende periode. Zo lijkt het net of je écht even in de negentiende eeuw bent.

Ervaringen Zaans Museum

Je email adres wordt niet gepubliceerd of gedeeld. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Nog geen reviews