Centraal Museum Utrecht korting 2023

Altijd met korting naar Centraal Museum Utrecht

Ben je op zoek naar Centraal Museum Utrecht korting? We gaan dagelijks op zoek naar de beste aanbiedingen en hoogste korting voor een bezoek aan het Centraal Museum Utrecht. We zetten hieronder alle kortingsacties, kortingscodes, kortingsbonnen en aanbiedingen voor het Centraal Museum Utrecht voor je op een rij.

Aanbieding Centraal Museum Utrecht

Kijk eens op ActievandedagGroupon of Tripper. Deze dagdealsites hebben goede aanbiedingen voor dagjes uit en soms ook voor het Centraal Museum Utrecht! De moeite waard om eens te kijken, voordat je een entreekaartje voor de volle prijs aanschaft.

Veiling Centraal Museum Utrecht

Als je op zoek bent naar goedkope kaartjes voor het Centraal Museum Utrecht, kijk dan ook eens op veilingsites, zoals Ticketveiling of Vakantieveilingen. De kans is aanwezig dat je mee kunt bieden op de veiling voor een goedkoop dagje Centraal Museum Utrecht.

Centraal Museum Utrecht

Het Centraal Museum Utrecht is een museumcollectief. Net zoals het Nijntje Museum en het Rietveld Schröderhuis maken ook deel uit van het collectief. Op deze pagina lees je meer over het Centraal Museum Utrecht in het specifiek, als een van de onderdelen van het museumcollectief.

Unieke collectie met 50.000 objecten

Het Centraal Museum Utrecht heeft een unieke en zeer grote museumcollectie. Deze collectie bestaat uit meer dan 50.000 items, waaronder hedendaagse tekeningen, historische kostuums, historische vondsten en abstracte schilderijen. Bij de collectie van het museum hoort bijvoorbeeld een poppenhuis van Petronella de la Court, maar ook het Utrechtse Schip. Dit is een schip dat 1000 jaar oud is en in 1930 gevonden werd aan de van Hoornekade in Utrecht.

Verder heeft het dit museum ook een modecollectie. Deze collectie bestaat uit meer dan 8000 items, waaronder kostuums uit de achttiende eeuw. Ook vind je in de collectie wat modernere objecten. Denk hierbij aan objecten van de bekende modeontwerpers Viktor & Rolf. Het museum heeft tevens een grote sieradencollectie.

Tot slot heeft het museum een grote collectie met werken van Gerrit Rietveld. Het museum is tevens de officiële beheerder van het Rietveld Schröderhuis in Utrecht. Dit unieke huis is volledig gebouwd volgens de Stijl.

Thuishaven voor grote kunstenaars

Het Centraal Museum Utrecht is de thuishaven voor diverse grote kunstenaars. Denk hierbij aan Gerrit Rietveld, maar ook aan kunstenaars die je niet in het museum zou verwachten. Dit is bijvoorbeeld Dick Bruna, de man achter de kinderboeken van Nijntje. Ook Utrechtse kunstenaars als Gerard van Honthorst en Hendrick ter Brugghen worden in de collectie van het museum vertegenwoordigd.

Tijdelijke tentoonstellingen

In dit museum bewonder je een vaste collectie met unieke objecten, maar worden ook tijdelijke tentoonstellingen getoond. Op de website van het museum kun je zien welke tentoonstellingen dit zijn. Verder kun je op de website van het museum zelf ook zien welke workshops, rondleidingen en events je binnenkort in het museum kunt verwachten.

Ervaringen Centraal Museum Utrecht

Je email adres wordt niet gepubliceerd of gedeeld. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Nog geen reviews