Maritiem museum korting 2024

Altijd met korting naar Maritiem museum

Ben je op zoek naar Maritiem museum korting? We gaan dagelijks op zoek naar de beste aanbiedingen en hoogste korting voor een bezoek aan het Maritiem museum. We zetten hieronder alle kortingsacties, kortingscodes, kortingsbonnen en aanbiedingen voor het Maritiem museum voor je op een rij.

Maritiem Museum veiling

Alle veilingen voor het Maritiem Museum zullen wij als eerste voor u weergeven! Neem zeker zelf een kijkje op Ticketveiling & Vakantieveilingen om geen een veiling te missen!

Aanbiedingen Maritiem Museum

Via Actievandedag zijn er regelmatig acties en aanbiedingen voor het Maritiem Museum. Kortingen kunnen oplopen tot wel 70! Groupon is ook wel een goede site voor aanbiedingen en korting voor het Maritiem Museum. Je moet wel een beetje geluk hebben en ff checken of hij ertussen staat!

Online tickets Maritiem Museum

Makkelijk en snel online tickets aanschaffen voor het Maritiem museum? Dat kan hier. Voordeel: je bespaart wachten bij de kassa en kunt bij het tonen van je ticket (op smartphone, via de app of uitgeprint ticket) meteen naar binnen.

Korting Maritiem Museum CJP-pas

Met een CJP-pas krijg je € 6,00 korting op de entree van het Maritiem Museum in Rotterdam.
Je betaalt dan nog maar € 11,50.

ANWB korting Maritiem Museum

Als ANWB lid krijg je tijdelijk 10% korting op tickets voor het Maritiem Museum. Zowel kinderen als volwassenen krijgen deze korting. Voorwaarde is uiteraard dat je lid bent van de ANWB. Mocht je geen lid zijn, dan kijk eens bij de aanbiedingen hierboven. Je kunt dan alsnog goedkoop naar het Maritiem Museum.

Gratis naar het Maritiem Museum

In sommige gevallen kun je gratis naar het Maritiem Museum. Dat is het geval als je in het bezit bent van een Museumkaart, Rotterdampas, ICOM, VriendenLoterij VIP kaart of als je lid bent van de vereniging Rembrandt. Ook kinderen tot 4 jaar oud hebben gratis entree tot het Maritiem Museum.

Maritiem Museum combineren met ander uitstapje

Het Maritiem Museum ligt in Rotterdam en is ideaal te combineren met andere uitstapjes in Rotterdam. Zo is het superleuk om een bezoek te brengen aan Miniworld Rotterdam. Ook de Euromast is een echte aanrader. Heerlijk om op de Euromast te lunchen trouwens en te genieten van een mooi uitzicht over de stad Rotterdam.

Maritiem Museum

Het Maritiem Musuem is een scheepvaart- en havenmuseum dat in het centrum van Rotterdam gevestigd is. Vroeger werd het museum ook wel het Maritiem Museum Prins Hendrik genoemd, maar deze naam wordt nu eigenlijk nooit meer voor het museum gebruikt. Wil je meer te weten komen over de Nederlandse scheepvaart en alles wat met Nederlandse havens van vroeger en nu te maken heeft? Dan is het zeker een aanrader om dit museum te bezoeken.

Collectie van het Maritiem Museum

Het Maritiem Museum heeft een grote collectie met historische schepen en overslagmiddelen. De basis van de collectie werd ooit gelegd door Prins Hendrik en vandaag de dag telt de collectie maar liefst 850.000 objecten uit zes verschillende eeuwen. Van prehistorische boomstamkano’s tot hightech schepen die vandaag de dag ingezet worden: je kunt het allemaal in het Maritiem Museum bewonderen.

Het Maritiem Museum laat verschillende tentoonstellingen zien, die allemaal iets te maken hebben met de scheepvaart. De tentoonstellingen richten zich op drie generaties, namelijk de kinderen van 4 tot en met 12 jaar van nu, hun ouders en hun grootouders. Alle tentoonstellingen hebben als doel om de bezoeker te laten zien hoe groot de invloed van de scheepvaart is op hun dagelijkse leven.

Topstukken uit de grote collectie van het Maritiem Museum zijn het Mataró-model (het oudste scheepsmodel van Europa) en de Itinerario van Jan Huygen van Linschoten. Dit is een van de belangrijkste reisverslagen van de wereld, waarin Jan Huygen van Linschoten alle geheimen van de Portugezen openbaar maakte. Andere topstukken zijn de penschilderijen van Willem van de Velde de Oude, een zeekaart van Joan Blaeu en een verzameling VOC-kaarten. Deze verzameling lag driehonderd jaar lang verborgen in Engeland en kwam in het jaar 2006 naar Nederland.

Het museum heeft ook een grote museumbibliotheek en een buitencollectie. De buitencollectie bevat diverse historische schepen, maar ook historische kranen. De schepen en kranen worden in werkende staat gehouden en zijn erg interessant en zelfs indrukwekkend om te zien.

Ervaringen Maritiem museum

Je email adres wordt niet gepubliceerd of gedeeld. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Nog geen reviews