Museum Volkenkunde korting 2024

Altijd met korting naar Museum Volkenkunde

Ben je op zoek naar Museum Volkenkunde korting? We gaan dagelijks op zoek naar de beste aanbiedingen en hoogste korting voor een bezoek aan Museum Volkenkunde! We zetten hieronder alle kortingsacties, kortingscodes, kortingsbonnen en aanbiedingen voor Museum Volkenkunde voor je op een rij.

Veiling Museum Volkenkunde tickets

Er zijn 2 grote veilingsites in Nederland waar je dagelijks op meer dan 100 dagjes uit mee kunt bieden. Kortingen lopen hier vaak op tot soms wel 80%. Neem gerust een kijkje op Ticketveilingen Vakantieveilingen en kijk of er ook een veiling tussenzit voor een dagje Museum Volkenkunde, want dat is regelmatig het geval namelijk!

Online tickets Museum Volkenkunde

Makkelijk en snel online tickets aanschaffen voor het Museum Volkenkunde? Dat kan hier. Voordeel: je bespaart wachten bij de kassa van Museum Volkenkunde en kunt bij het tonen van je ticket (op smartphone, via de app of uitgeprint ticket) meteen naar binnen.

Museum Volkenkunde met CJP pas

Je kunt als CJP pashouder het Museum Volkenkunde met korting bezoeken.

ANWB korting Museum Volkenkunde

Als ANWB-lid heb je vele voordelen, waaronder ook het krijgen van exclusieve korting op tickets voor dagjes uit. Meestal krijg je als ANWB-lid ook korting op een entreeticket voor Museum Volkenkunde. Check daarvoor de website van de ANWB.

Museum Volkenkunde

Museum Volkenkunde is een rijksmuseum in Leiden. Het museum is gevestigd in een voormalig academisch ziekenhuis in het centrum van de stad, namelijk aan de Singel. Zoals de naam van het museum al verklapt, staat het museum helemaal in het teken van de mens. In het museum worden er allerlei menselijke verhalen verteld, over vele uiteenlopende onderwerpen. De unieke voorwerpen in het museum brengen deze verhalen echt tot leven.

Mooie verzameling menselijke verhalen

In Museum Volkenkunde bewonder je vele unieke voorwerpen. Deze voorwerpen vertellen samen vele menselijke verhalen, bijvoorbeeld over rouwen, vechten, bidden en vieren. Ieder verhaal is afkomstig uit een ander land en een andere cultuur. Dit maakt het museum extra interessant. Loop je door dit museum, dan zie je pas echt hoe groot de culturele diversiteit van de wereld is.

Collectie en activiteiten Museum Volkenkunde

De collectie van Museum Volkenkunde bestaat uit meer dan 450.000 voorwerpen en 610.000 audiovisuele bronnen. De voorwerpen die je in het museum ziet, zijn afkomstig uit vele verschillende landen en werelddelen. Denk hierbij aan Afrika, China, Indonesië, Korea, Japan, Groenland, Latijns-Amerika, Oceanië, Noord-Amerika, Zuidwest-Azië, Zuid-Azië, Centraal-Azië en Zuidoost-Azië.

Een groot deel van de voorwerpen die je hier tegenkomt zijn antiek. In het museum is er namelijk veel aandacht voor de historische ontwikkelingen van werelddelen, landen en culturen. Eén van de oudste voorwerpen in het museum is een Boeddhabeeld dat ongeveer 1300 jaar geleden gemaakt werd.

Je kunt niet alleen bijzondere voorwerpen bewonderen in Museum Volkenkunde, maar er worden ook evenementen en tentoonstellingen in het museum georganiseerd. De thema’s van deze evenementen hebben te maken met normen, waarden, gebruiken, tradities en rituelen uit vele verschillende culturen. Ook worden er regelmatig museumspreekuren georganiseerd. Bezoekers mogen voorwerpen meenemen naar het museum en een specialist vertelt hen meer over de ouderdom, de functie en de authenticiteit over deze voorwerpen.

Ervaringen Museum Volkenkunde

Je email adres wordt niet gepubliceerd of gedeeld. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Nog geen reviews