Musea nieuws

Top 5 musea België

In België kun je lekker shoppen, van de prachtige natuur genieten en uiteraard lekkere biertjes drinken, maar er zijn ook veel leuke musea te vinden in ons buurland. Welke vijf musea het populairst zijn in België, lees je op deze pagina. Door de informatie op deze pagina door te lezen, weet je precies welke musea je in ons buurland moet bezoeken.

1. MAS in Antwerpen

Het MAS in Antwerpen is niet alleen de moeite waard door de grote collectie van het museum, maar ook zeker door het gebouw waar het museum in gevestigd is. Je vindt het MAS middenin de jachthaven van Antwerpen, in een modern gebouw met maar liefst 9 verdiepingen. De collectie van het museum bestaat uit 470.000 stukken, die ieder hun eigen verhaal vertellen. Het museum staat in het teken van de stad Antwerpen en de verbondenheid van deze stad met de rest van de wereld.

2. Het Groeningemuseum in Brugge

Ben je benieuwd welke prachtige kunstwerken de bekende Vlaamse schilders door de jaren heen gemaakt hebben? Dan bezoek je het Groeningemuseum in Brugge. Dit museum staat geheel in het teken van de kunstgeschiedenis van Vlaanderen en laat je schilderkunst van de vijftiende en zestiende eeuw zien. Het gaat niet zomaar om mooie werken, maar om de mooiste werken van de meesters uit de Zuidelijke Nederlanden.

3. Koninklijke Musea voor Schone Kunsten in Brussel

De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten in Brussel zijn twee musea samen. Het gaat om het Museum voor de Oude Kunst en het Museum voor de Moderne Kunst. In het Museum voor de Oude Kunst bekijk je historische werken, terwijl het Museum voor de Moderne Kunst je juist werken van nu laat zien. Door de combinatie van oude en hedendaagse werken, is dit samengestelde museum zeker de moeite waard.

4. S.M.A.K. in Gent

De afkorting S.M.A.K. staat voor Stedelijk Museum voor Actuele Kunst. Zoals de naam van het museum al verklapt, vind je in het S.M.A.K. prachtige kunstwerken in de categorie hedendaagse kunst. De meeste kunstmusea nemen je mee naar het verleden, maar het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst blikt juist naar het hier en nu. Kijk ook zeker even op het dak van het museum als je voor S.M.A.K. staat, want hier staat ‘De Man die de wolken meet’, een beeld van Jan Fabre.

5. Museum M in Leuven

Tot slot is er nog het Museum M in Leuven, dat vroeger ook wel het Stedelijk Museum Vander Kelen-Mertens werd genoemd. Sinds de verbouwing van het museum, heeft het museum in Leuven de nieuwe naam gekregen. Het nieuwe museum is gevestigd in zowel oude en historische gebouwen als nieuwe en moderne gebouwen en brengt oude en hedendaagse kunst samen. Je kunt er schilderijen bekijken, maar ook beeldhouwwerken, foto’s en film. Museum M in Leuven heeft een vaste collectie, maar ook diverse tijdelijke tentoonstellingen. Op de website van het museum kun je precies zien welke tentoonstellingen er nu in het museum getoond worden.

Lees ook:

Meer musea nieuws

Meer tickets voor de wereldberoemde Vermeer tentoonstelling

Vrijdag 10 Februari 2023 opende de Vermeer-tentoonstelling, die binnen een korte periode al snel was uitverkocht! Alle 450.000 toegangskaarten waren binnen een paar dagen uitverkocht. Het rijksmuseum...

Lees verder

Museum Top 10

Er zijn honderden musea te vinden in Nederland. Het ene museum is populairder dan het andere museum. Wil jij weten welke musea het meest bezocht worden in ons land, zowel door Nederlanders als door...

Lees verder

Museum cadeaubon

Je hebt binnenkort een verjaardag en wil de jarige job het perfecte cadeau geven. Je weet dat hij of zij een groot liefhebber is van kunst en cultuur en graag musea bezoekt, dus je hebt besloten een...

Lees verder

Gratis naar het museum

Je bent een groot liefhebber van musea, maar hebt niet zo veel budget om iedere week weer een ander museum te bezoeken. Gelukkig zijn er niet alleen veel musea in Nederland, maar zijn er ook veel...

Lees verder