Musea nieuws

Top 5 musea Limburg

Er zijn veel interessante musea te vinden in de provincie Limburg. Wil jij binnenkort een dagje naar het museum in deze provincie, maar weet je niet zo goed welk museum je moet bezoeken? Lees dan in dit artikel wat de vijf beste, meest leerzame en populairste musea in de provincie Limburg zijn.

1. Natuurhistorisch Museum Maastricht

Het Natuurhistorisch Museum in Maastricht staat helemaal in het teken van de natuur van Limburg. Het museum laat je niet alleen de natuur van nu zien, maar laat je ook zien welke dieren, planten en bloemen er vroeger in Limburg te vinden waren. Natuurhistorisch Museum Maastricht heeft bijvoorbeeld een insectenkamer, maar ook een grote tuin met planten. Naast een vaste collectie, heeft het museum ook regelmatig tijdelijke tentoonstellingen. Welke tentoonstellingen er op dit moment in het museum te zien zijn, kun je op de website van Natuurhistorisch Museum Maastricht lezen.

2. Bonnefantenmuseum

Een ander topmuseum dat je in Maastricht kunt vinden, is het Bonnefantenmuseum. Dit museum heeft twee kunstcollecties, met werken van meesterschilders als Rubens, Van Dijck en Jordaens. Naast de vaste collectie hedendaagse kunst, heeft het museum ook tijdelijke tentoonstellingen. De tijdelijke tentoonstellingen die op dit moment in het museum te zien zijn, worden op de website van het Bonnefantenmuseum beschreven.

3. De Miljoenenlijn

De Miljoenenlijn is niet echt een museum, maar zeker wel het bezoeken waard. Het is namelijk een historische spoorlijn, die je door Zuid-Limburg en langs diverse Limburgse steden rijdt. Je kunt zonder reservering in- en uitstappen op de stations Schin op Geul, Simpelveld, Kerkrade en Vetschau, om vervolgens in een prachtige historische trein door het groene Limburgse landschap te rijden. Leuk om te doen, maar ook praktisch als je toch van A naar B moet komen en een keer op een andere manier wil reizen.

4. Thermenmuseum Heerlen

Het gebouw waar het Thermenmuseum Heerlen in gevestigd is, werd pas in het jaar 1940 ontdekt. Sinds de ontdekking van het oude gebouw, zijn hier de meest imposante archeologische bevindingen van Nederland blootgelegd. Door over de grote loopbrug in het museum heen te lopen, kun je de archeologische bevindingen en bouwresten bekijken. Verder staat het museum ook in het teken van het blootleggen van de werken zelf. Je kunt er bijvoorbeeld allerlei voorwerpen vinden die tijdens het blootleggen van de archeologische resten gevonden zijn.

5. Steenkolenmijn Valkenburg

Wil je een dagje uit met de kinderen en ben je in de buurt van Valkenburg? Dan raden wij je zeker aan om de oude steenkolenmijn in dit stadje te bezoeken. De steenkolenmijn in Valkenburg is de laatst overgebleven steenkolenmijn van het hele land, die voor publiek geopend is. Samen met een oud-mijnwerker ga je de mijn in, om vervolgens alles te weten te komen over het zware leven van de mijnwerkers. Omdat het bezoeken van een oude steenkolenmijn zeker spannend is, is het ook leuk om met de kinderen te doen. Zij leren niet alleen meer over het werkende leven van vroeger, maar krijgen ook de kans een oude mijn te bekijken.

Lees ook:

Meer musea nieuws

Meer tickets voor de wereldberoemde Vermeer tentoonstelling

Vrijdag 10 Februari 2023 opende de Vermeer-tentoonstelling, die binnen een korte periode al snel was uitverkocht! Alle 450.000 toegangskaarten waren binnen een paar dagen uitverkocht. Het rijksmuseum...

Lees verder

Museum Top 10

Er zijn honderden musea te vinden in Nederland. Het ene museum is populairder dan het andere museum. Wil jij weten welke musea het meest bezocht worden in ons land, zowel door Nederlanders als door...

Lees verder

Museum cadeaubon

Je hebt binnenkort een verjaardag en wil de jarige job het perfecte cadeau geven. Je weet dat hij of zij een groot liefhebber is van kunst en cultuur en graag musea bezoekt, dus je hebt besloten een...

Lees verder

Gratis naar het museum

Je bent een groot liefhebber van musea, maar hebt niet zo veel budget om iedere week weer een ander museum te bezoeken. Gelukkig zijn er niet alleen veel musea in Nederland, maar zijn er ook veel...

Lees verder