Nationaal Militair Museum korting 2024

Altijd met korting naar het Nationaal Militair Museum

Ben je op zoek naar Nationaal Militair Museum korting? We gaan dagelijks op zoek naar de beste aanbiedingen en hoogste korting voor een bezoek aan het Nationaal Militair Museum. We zetten hieronder alle kortingsacties, kortingscodes, kortingsbonnen en aanbiedingen voor het Nationaal Militair Museum voor je op een rij.

Aanbieding Nationaal Militair Museum

Kijk eens op de sites Actievandedag en Groupon. Hier zijn regelmatig goede aanbiedingen te vinden voor het Nationaal Militair Museum. Check deze sites goed en ga met korting naar het NMM!

€ 2,50 korting Nationaal Militair Museum

Met een CJP-pas krijg je € 2,50 korting op de entree van het Nationaal Militair Museum.

ANWB korting Nationaal Militair Museum

Als lid van de ANWB krijg je korting op een ticket voor het NMM in Soesterberg.

Museumkaart Nationaal Militair Museum

Als je in het bezit bent van een Museumkaart dan is een bezoek aan het Nationaal Militair Museum helemaal gratis.

Gratis entree Nationaal Militair Museum

In verschillende gevallen hoef je geen entree te betalen voor het Nationaal Militair Museum. Je bezoekt het NMM helemaal gratis in de volgende gevallen: kinderen t/m 3 jaar, op vertoon van museumkaart, defensiepas, veteranenpas, Rembrandtpas, ICOM-pas, Militaire Oorlogs- & dienstslachtofferspas en de Postactievenpas.

Nationaal Militair Museum

Het Nationaal Militair Museum (NNM) is een museum dat in het teken staat van de Nederlandse krijgsmacht. Niet alleen de krijgsmacht van het heden, maar ook van het verleden en de toekomst. Ook wordt er in het museum extra aandacht besteed aan de collecties van de Nederlandse land- en luchtmacht, die uit het Legermuseum uit Delft en het Militaire Luchtvaartmuseum uit Soesterberg komen. Deze musea zijn in het Nationaal Militair Museum in Soest samengevoegd.

Collectie van het Nationaal Militair Museum

De collectie van het museum bestaat uit objecten die relevant zijn voor de Nederlandse krijgsmacht van het verleden, het heden en de toekomst. In de collectie kom je hele oude voorwerpen tegen, zoals bijvoorbeeld pijlpunten uit het stenen tijdperk en zwaarden en harnassen uit de middeleeuwen. Ook laat de collectie huidige wapensystemen van de Nederlandse krijgsmacht, vliegtuigen, kanonnen en tanks zien. In de collectie van het museum kom je bijvoorbeeld zeven verschillende straaljagers, gevechtstanks en raketten tegen.

Het topstuk van het museum is de raket waarmee de Duitsers in 1945 vanuit het noorden van het land de geallieerden in het zuiden bombardeerden. Deze raket is niet alleen bijzonder door de belangrijke rol van het wapengeschut in de Tweede Wereldoorlog, maar ook omdat het de eerste operationele en bestuurbare raket van de wereld was.

Dit museum is dus een aanrader voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen is het museum heel erg interessant. Ze geven een uitgebreide uitleg over wapens, vliegtuigen, kanonnen en van alles en nog wat uit de middeleeuwen. Een echte aanrader als je dus van de oudheid houdt.

Soortgelijke diverse musea

Ook zijn er vele andere musea te bezoeken die te vergelijken zijn met de Tweede Wereldoorlog, zoals Het Museum Bevrijdende Vleugels. Dit is ook zeker een aanrader als je fan bent van het leger!

Ervaringen Nationaal Militair Museum

Je email adres wordt niet gepubliceerd of gedeeld. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Nog geen reviews