Musea nieuws

Top 5 musea Zeeland

Veel mensen bezoeken de provincie Zeeland om lekker een dag naar het strand te gaan, maar je kunt veel meer doen in deze gezellige provincie. Zo zijn er in Zeeland ook diverse interessante musea te vinden, die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Welke musea het meest bezocht worden in de provincie Zeeland, lees je in dit artikel over top 5 musea Zeeland.

1. Watersnoodmuseum

Nu hebben we al het water om ons heen goed onder controle, maar vroeger was dit wel anders. Zeker in Zeeland waren er veel problemen met water, die gevisualiseerd en verder uitgelegd worden in het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk. Dit museum vertelt je het verhaal van de watersnoodramp, maar gaat ook in op het herstel na de ramp, het ontstaan van de Deltaplannen en de toekomst van Nederland en het vele water om ons heen. Het museum is overigens ook erg leerzaam voor kinderen. Voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar is er zelfs een gratis speurtocht in het museum.

2. Zeeuws Maritiem MuZEEum

Het Zeeuws Maritiem MuZEEum is een modern museum dat in Vlissingen gevestigd is. Dit museum staat geheel in het teken van het leven op zee. Zo leer je in het museum meer over Michiel de Ruyter, maar bekijk je er ook oude maritieme schilderijen en leer je er meer over de gang van zaken bij de oude VOC. Het is een mooi museum, dat ook zeker interessant is voor de kids.

3. Zeeuws Museum

Het Zeeuws Museum is een drukbezocht museum in de stad Middelburg. Het museum heeft een vaste collectie met stukken over de Zeeuwse geschiedenis, waaronder oude wandtapijten en andere historische voorwerpen. Verder heeft het museum ook wisselende tentoonstellingen, die verder op de website van het Zeeuws Museum beschreven worden. Het museum is gevestigd in een oude abdij, in de buurt van de Adbij van Middelburg. Door de gunstige ligging van het Zeeuws Museum, kun je een bezoek aan dit museum gemakkelijk combineren met een bezoek aan de Adbij van Middelburg.

4. Het Polderhuis

Het Polderhuis is een museum in Westkapelle, dat ieder jaar door duizenden mensen bezocht wordt. Het museum is in een oud gebouw van Waterschap gevestigd en laat je allerlei interessante tentoonstellingen en exposities zien. Denk hierbij aan exposities over de zee, maar ook over de Deltawerken en ga zo maar door. Op de website van het Polderhuis kun je precies zien welke tentoonstellingen en exposities er op dit moment in het Polderhuis getoond worden.

5. Museum de Burghse Schoole

Heb jij altijd al willen weten hoe een school er vroeger precies uit zag? Dan bezoek je museum de Burghse Schoole. Het museum is in een authentiek schoolgebouw gevestigd en precies ingericht als een school van vele jaren geleden. Zo kun je in het museum bijvoorbeeld een klaslokaal uit het jaar 1920 bekijken, zodat je precies kunt zien hoe de inwoners van het dorp Burgh-Haamstede vroeger in de klas zaten.

Lees ook:

Meer musea nieuws

Meer tickets voor de wereldberoemde Vermeer tentoonstelling

Vrijdag 10 Februari 2023 opende de Vermeer-tentoonstelling, die binnen een korte periode al snel was uitverkocht! Alle 450.000 toegangskaarten waren binnen een paar dagen uitverkocht. Het rijksmuseum...

Lees verder

Museum Top 10

Er zijn honderden musea te vinden in Nederland. Het ene museum is populairder dan het andere museum. Wil jij weten welke musea het meest bezocht worden in ons land, zowel door Nederlanders als door...

Lees verder

Museum cadeaubon

Je hebt binnenkort een verjaardag en wil de jarige job het perfecte cadeau geven. Je weet dat hij of zij een groot liefhebber is van kunst en cultuur en graag musea bezoekt, dus je hebt besloten een...

Lees verder

Gratis naar het museum

Je bent een groot liefhebber van musea, maar hebt niet zo veel budget om iedere week weer een ander museum te bezoeken. Gelukkig zijn er niet alleen veel musea in Nederland, maar zijn er ook veel...

Lees verder