Dordrechts museum korting 2023

Altijd met korting naar het Dordrechts museum

Ben je op zoek naar Dordrechts museum korting? We gaan dagelijks op zoek naar de beste aanbiedingen en hoogste korting voor een bezoek aan het Dordrechts museum. We zetten hieronder alle kortingsacties, kortingscodes, kortingsbonnen en aanbiedingen voor het Dordrechts museum voor je op een rij.

Dordrechts Museum

Het Dordrechts Museum is een museum dat al in het jaar 1842 werd opgericht. Dit maakt het museum in Dordrecht een van de oudste musea van heel Nederland. In de collectie van het bijzondere museum vind je meer dan zes eeuwen aan Nederlandse schilderkunst. Je kunt naar het Dordrechts museum gaan om werken van meesters uit de Gouden Eeuw te bewonderen, maar ook om de prachtige werken van nu te bekijken. De verzameling van het museum groeit nog steeds en is het uitgangspunt voor een afwisselend tentoonstellingsprogramma en wisselende activiteiten in het museum. Hier wil je natuurlijk naartoe met kortingen, dus bekijk snel de aanbiedingen op deze website.

Collectie van het Dordrechts Museum

Omdat de collectie van het Dordrechts Museum al sinds 1842 bestaat en nog altijd groeit, is de collectie kunstwerken inmiddels heel erg groot geworden. In de collectie vind je onder andere vele bijzondere schilderijen uit de Gouden Eeuw, van diverse en bekende Dordtse kunstschilders zoals Jan de Baen, Aelbert Cuyp, Jacob Cuyp, Ferdinand Bol, Arent de Gelder, Samuel van Hoogstraten en Nicolaes Maes. Andere grote namen die in het museum vertegenwoordigd worden met diverse kunstwerken zijn de gebroeders Abraham, Jacob van Strij, Jacob Maris en Jan Toorop.

Het Dordrechts Museum heeft een grote collectie schilderijen van Ary Scheffer, een schilder die in Dordrecht geboren werd en uiteindelijk carrière wist te maken in Parijs. De schilder behoorde tot de meest gevraagde en best betaalde schilders van zijn tijd. Het Dordrechts Museum heeft de grootste collectie schilderijen ter wereld van de kunstenaar.

Interessant om te weten: een paar jaar geleden heeft het Dordrechts Museum de nabestaanden van de eigenaar van een tijdens de Tweede Wereldoorlog gestolen schilderij schadeloos gesteld. Uit onderzoek bleek dat het schilderij, dat in 2002 aangekocht werd door het museum, gestolen was door de Duitsers. Het ging om het schilderij ‘Herderin met kind in een landschap’ van Jacob Cuyp.

Vergelijkbare Musea

Als je meer interesse hebt naar andere musea met kunst en de Gouden Eeuw, dan kun je ook is kijken bij Het Rembrandthuis  of het Frans Hals Museum.

Ervaringen Dordrechts museum

Je email adres wordt niet gepubliceerd of gedeeld. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Nog geen reviews